RightAboutNow Inc. Festival 9 en 10 december in Amsterdam

RightAboutNow Inc. Festival

Celebrating tomorrow’s artists today, dat is het RIGHTABOUTNOW INC. Festival. Het festival wil de verhalen van de stad terugzien op het podium. Voor RIGHTABOUTNOW INC. is diversiteit de krachtigste en belangrijkste bron van artistieke vernieuwing, culturele identiteit, maatschappelijke verandering en innovatie. Het festival brengt op 9 en 10 december een staalkaart van theater, muziek, poëzie en club events van nieuwe urban makers uit binnen en buitenland.

Vrijdag 9 december: American Boy en From Routes to Crown II

Dat het festival zijn credo serieus neemt, bewijzen de twee Nederlandse premières op 9 december: American Boy en From Routes to Crown II. Met From Routes to Crown II debuteert Gianni Grot & Company met zijn tweede deel van zijn urban dansvoorstelling op het festival. De voorstelling From Routes to Crown II vertelt de aanhoudende strijd voor vrijheid en gelijkheid, waar veel culturen zich mee kunnen identificeren. In deze urban dansvoorstelling wordt er gebruik gemaakt van vormen uit de verschillende subculturen als hip hop, poetry en graffiti. (Engels gesproken).

American Boy van Hetain Patel is een levendige, fysieke solovoorstelling over identiteit en de invloed van super heroes in film. American Boy is zowel een zelfportret als een reflectie op mainstream popular culture. Als kind groeide Hetain op in Engeland. Daar keek hij graag naar kinderfilms met bijzondere, avontuurlijke karakters- de zogeheten super heroes. Angst vormt de basis van deze voorstelling; een angst om te worden zoals deze super heroes. In American boy vertelt Hetain niet over deze karakters: hij belichaamt ze letterlijk (Engels gesproken).

Zaterdag 10 december: Kojey Radical & band

Ook de zaterdag heeft het festival veel te bieden. Met onder meer Kojey Radical, dé embodiment van een artiest anno 2016. Als danser, dichter, artiest en creative director; Kojey maakt dingen. Hij is geboren en getogen in Hackney (oost Londen), kind van Afrikaanse ouders die kunst leeft – in de breedste zin van het woord.

‘Poetry has no boundaries’. Kojey noemt zichzelf geen rapper, Kojey schrijft poems – een mogelijke song of beat volgt erna. Hij toert onder meer met grootheden Saul Williams en Kate Tempest. Maar hij heeft ook ijzersterke reputatie als live hiphop act. Zo toert hij ook met Ghostface Killah en Gold Link en stond vorige maand voor de 5de keer als headliner in het beroemde Jazz Cafe in Londen. Kojey ster is rijzende: hij is dit jaar in twee MOBO categorieen nomineerd. Voor best newcomer en best video (voor Footsteps) .

Het festival vindt plaats in het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam. Hier graag naartoe? Surf dan voor meer informatie naar de website van RightAboutNow Inc.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.