RIGHTABOUTNOW Festival 2018

RIGHTABOUTNOW FESTIVAL 2018

Wie zijn we en hoe zien we onszelf? Zien we onze roots? Seksuele voorkeur of leeftijd? Zijn we het land, de stad of wijk waarin we zijn geboren? Wat we geloven of supporten? Waar we voor vechten? Of juist wat we vieren? Op het RIGHTABOUTNOW Festival zien en zijn het allemaal.

RIGHTABOUTNOW Festival

Tijdens het RIGHTABOUTNOW Festival laten lokale, nationale en internationale (opkomende) artiesten met een opvallende multi-identiteit voelen wat er achter hun ‘ID’ schuilgaat. Op zaterdag 24 en zondag 25 maart ontmoeten
dans-, muziek- en theatermakers hun publiek én elkaar om nieuw werk te laten zien. Om ideeën, inspiratiebronnen, ervaringen en ambities te delen in het Compagnietheater (Amsterdam) en het KAF (Almere). Met onder meer de muzikale voorstelling Shasta Geaux Pop, jeugdvoorstelling Ja Hè? en componist, muzikant en audiovisueel kunstenaar Christophe Chassol.

Big Sun van Chassol (FR)

Christophe Chassol die tegenwoordig bekend is van zijn samenwerkingen met Solange Knowles en Frank Ocean, stortte zich na het conservatorium op het componeren van filmmuziek voor horrorfilms. Vervolgens maakte hij als muzikant naam met Ultrascore concerten en live audiovisuele muziekperformances. Chassol opent het festival in het Compagnietheater met een audiovisuele Ultrascore explosie over Martinique – het eiland waar zijn roots liggen.

Shasta Geaux Pop van Ayesha Jordan (US)

Shasta is roem. Shasta is de toekomst. Shasta is de meest over-the-top en ongecensureerde hiphop beroemdheid ooit. En Shasta is het hoofdpersonage van Shasta Geaux Pop – een muzikale theatervoorstelling van de New York based Ayesha Jordan en regisseur Charlotte Braithwaite. De premiére op het festival!

Ja Hè van Nedda Sou (NL)

Het is fijn om al jong te weten hoe je de dingen zelf ziet én hoe je dat kunt delen. Geboeid door de bijzonder openhartige verhalen van haar ‘kids’ bedacht clubhead, coach en danstheatermaker Nedda Sou ‘JA HÈ?’ Een jeugdvoorstelling voor 8+ over kracht, groei en zelfstandigheid in de vorm van Urban dance en spoken word. Ook deze voorstelling gaat in premiére tijdens het festival.

Het festival bezoeken of een kaartje bemachtigen? Surf naar www.rightaboutnowinc.com.

Afbeelding: Shasta Geaux Pop door Paridukovic.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.