Reis de wereld rond in 80 minuten in Museum Volkenkunde

Zomer in Museum Volkenkunde

Deze zomer is Museum Volkenkunde zeven dagen per week geopend. Dagelijks reis je hier in 80 minuten de hele wereld over, om zo alles te weten te komen over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. Buiten in de Museumtuim kun je een werelds bouwwerk maken of mikado spelen. Of zelfs XXL schaken.

Wereldreis

Op zaterdag en zondag staat er een reisleider klaar om je mee te nemen op wereldreis. Het is alsof je echt op vakantie gaat: met een rugzak op, je eigen wereldpaspoort op zak en een reisleider die je allerlei interessante weetjes vertelt. Al je zintuigen worden aangesproken tijdens je wereldreis. Onderweg maakt de reisleider foto’s waarvan je er na afloop eentje mee krijgt. De reis eindigt in het Wereld Lab met een werelds opkikkertje en een workshop Japanse karpers of lucky stars maken.
Van maandag tot en met vrijdag maak je de wereldreis zelfstandig. In je rugzak vind je alle instructies om de reis tot een goed einde te volbrengen.

COOL JAPAN

Sla de grote tentoonstelling COOL JAPAN niet over. De tentoonstelling laat de populariteit van het Japan van vandaag de dag zien en plaatst die in een historische context. De bijbehorende barcode route maakt het extra interessant.

Daarnaast is er de hele zomer nog meer te doen in Museum Volkenkunde: kleur- en speurroutes, Superkrachten verzamelen of maak een ritje in de Wilde Bus.

De zomer in Museum Volkenkunde

Van 8 juli t/m 27 augustus
Zaterdag en zondag start wereldreis om 11:00 uur | toeslag €5,00 op reguliere museumentree
Maandag t/m vrijdag | start ieder gewenst moment | reguliere museumentree
Aanmelden niet nodig, wel een beperkt aantal plaatsen

Voor meer informatie, reis je naar volkenkunde.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.