Regisseur Floor Houwink ten Cate fileert de witte heteroseksuele man in nieuwste voorstelling

Geïnspireerd door Orlando van Virginia Woolf en talloze wetenschappelijke en zelfhulpboeken over de man in crisis, slaan Benjamin Moen en Floor Houwink ten Cate de handen ineen voor hun One Man Show bij Frascati Producties. Een stand up of step down solo over de emancipatie en transformatie van de witte heteroseksuele man als boegbeeld van het patriarchaat.

Over One Man Show

In One Man Show wordt de man laag voor laag gefileerd in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: wat is zijn rol anno nu? En wie heeft de macht over het verloop van zijn verhaal? Hijzelf, de regisseur of het publiek? Is dit zijn zwanenzang of herrijst hij als een feniks uit de as?

One Man Show is de tweede voorstelling van Floor Houwink ten Cate bij Frascati Producties. Haar debuut Het standaard leven van een standaard vrouw heeft in 2020 door de coronamaatregelen slechts een korte periode voor een klein publiek gespeeld, maar wordt nu in september voor vier avonden hernomen in Frascati als counterpart van One Man Show. Zo is er de gelegenheid om zowel haar debuut- als haar nieuwste voorstelling bij Frascati Producties te zien.

spel Benjamin Moen concept en tekst Floor Houwink ten Cate & Benjamin Moen regie Floor Houwink ten Cate  compositie Annelinde Bruijs scenografie & lichtontwerp Bart van den Heuvel  kostuumontwerp Rebekka Wörmann assistentie kostuumontwerp Akelei Loos coach Boogaerdt/VanderSchoot productie Frascati Producties

Over Floor Houwink ten Cate

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot menselijke proporties, en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties. Met het collectief Nineties Productions won ze de BNG Bank Theaterprijs voor de voorstelling Untitled, 2017. Floor viel tevens op met haar regiedebuut Merkel  (Nineties Productions & Orkater, 2019), waarvoor ze eerder samenwerkte met Benjamin Moen.

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’21-’22 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. performancecollectief La Isla Bonita, Maria Magdalena Kozlowska, Gavin-Viano, Caro Derkx, Cherish Menzo en Priscilla Vaudelle.

One Man Show

Floor Houwink ten Cate/ Frascati Producties

Te zien in Frascati van 1 sep t/m 18 sep, 20:00 in Frascati 4, Nes 71, Amsterdam

Première op vr 3 sep 2021 – 20:00 – Frascati 4

Aansluitend tournee

Het standaard leven van een standaard vrouw

Floor Houwink ten Cate / Frascati Producties

Te zien in Frascati op 10, 11, 17 en 18 sep in Frascati 2, Nes 63, Amsterdam

Voor meer informatie of kaartjes, bezoek frascatitheater.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.