Refugee Food Festival Amsterdam

Van 18 tot en met 21 juni geniet je tijdens het Refugee Food Festival in Amsterdam van bijzonder en lekker eten dat is bereid door vluchtelingenchefs, in samenwerking met negen deelnemende restaurants. De chefs geven op deze manier een positieve impuls aan het culinaire landschap van Nederland.

Naast Amsterdam vindt deze editie van het Refugee Food Festival plaats in twaalf andere Europese steden: Athene, Bari, Bordeaux, Brussel, Florence, Lille, Lyon, Madrid, Marseille, Milaan, Parijs en Rome.

Positieve ervaring rond Wereldvluchtelingendag

‘Het Refugee Food Festival is een prachtig project dat burgers en vluchtelingen samenbrengt met een positieve culturele ervaring. Dat van het plezier van koken en het genieten van lekker eten,’ laat Vincent Cochetel, directeur van het Europese bureau van UNHCR, weten. Het Refugee Food Festival is georganiseerd rond 20 juni, Wereldvluchtelingendag. Deze dag staat in het teken van de situatie van vluchtelingen wereldwijd.

Je horizon verbreden, een impuls voor professionele integratie en goed eten, maar dan anders, staan centraal tijdens het festival. Zo biedt deelname aan het festival een impuls aan de culinaire carrière van de vluchtelingenchefs en maak jij kennis met het beste dat de wereld te bieden heeft.

Wat vooraf ging…

De eerste editie van het Refugee Food Festival vond plaats in 2016 in Parijs en was direct een groot succes. Alle restaurants waren volgeboekt, er was veel (internationale) media-aandacht, en voor alle chefs was het een impuls voor hun culinaire carrière.

Het Refugee Food festival is een burgerinitiatief gestart door de Food Sweet Food organisatie, in samenwerking met UNHCR. Food Sweet Food, opgericht in 2013, is een organisatie dat mensen verbindt via eten. UNHCR is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Al meer dan 65 jaar coördineert UNHCR over de hele wereld hulpacties om vluchtelingen te beschermen en oplossingen te zoeken. De 12.000 medewerkers van UNHCR werken in meer dan 128 landen.

[tabs ]
[tab title=Programma in Amsterdam]

 • 18 juni: Trust lunchroom met chef Yamen Makhzoum – Syrische keuken – Lunch
 • 19 juni: Restaurant Zest met chef Mohammad Nour Edin Al-Bittar – Syrische keuken – Diner
  Restaurant Robin Food/De Nieuwe Anita met chef Adnan Al-Sukkar- Syrische keuken – Diner
  Restaurant Stedelijk met chef Kamal Naji – Syrische keuken – Diner
 • 20 juni: Restaurant Instock met chef Majd Alhasan – Syrische keuken – Diner
  Restaurant Stedelijk met chef Kamal Naji – Syrische keuken – Diner
  Restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal met chef Yamen Makhzoum – Syrische keuken – Workshop
  Restaurant De Balie met chef Mohammed Adam – Syrische keuken – Diner
 • 21 juni: Restaurant Start Up Kitchen @ Lola Lik met chef Jay Assad en zijn team – Syrische keuken – Lunch
  Restaurant De Balie met chef Mohammed Adam – Syrische keuken – Diner
  Skate Café met chef Aya Al Nabul – Syrische keuken – Diner[/tab]
  [/tabs]

Voor meer informatie, surf naar www.refugeefoodfestival.com of bekijk het evenement op Facebook.

Afbeelding: © UNHCR/Benjamin Loyseau.