Recept voor pepernoten

Recept voor pepernoten

Nog maar een paar nachtjes slapen voordat Sinterklaas met zijn Pieten in allerlei kleuren al strooiend met pepernoten en vergezeld door een zak met cadeautjes je huiskamer binnenkomt. Wil jij weten hoe Sint en Piet hun pepernoten eigenlijk maken? Hier volgt een recept voor pepernoten van een heuse kookpiet die hij op de website www.sinterklaas.fm heeft gezet.

Benodigdheden pepernoten

150 g boter
125 g bruine basterdsuiker
10 g speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
4 el (planten)melk

How to

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Meng de speculaaskruiden, de boter, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en een snufje zout met elkaar en kneed goed. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, totdat het een soepel deeg wordt.

Maak mooie rondjes van het deeg en druk ze een klein beetje plat. Leg ze hierna op bakpapier of een ingevette bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Ze zijn goed als ze mooi bruin zijn.

Deze pepernoten kun je zelfs drie dagen lang in je koektrommel bewaren!

Meer leuke Sinterklaas-recepten vind je op www.sinterklaas.fm.

Anne-Jitske van Daalen
Als klein meisje groeide Anne-Jitske op in een piepklein dorpje, maar was vastberaden dat er meer in de wereld speelde dan alleen de dagelijkse beslommeringen in het plaatsje. Een grondbeginsel van haar wereldbeeld was geschapen. Afgestuurd als Algemeen Sociaal Wetenschapper op multiculturalisme, houdt ze zich vandaag de dag bezig met het verbinden van mensen door een kijkje te geven in culturen en de mondiale wereld als founder van Wereld van Culturen.