Prominente getuige-deskundigen in kinderrechtszaak tegen de volwassenen

Kinderrechtszaak tegen de volwassenen

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Greenpeace campagneleider Faiza Oulahsen, hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuyzen en Bernt Schneiders, directeur van het VSB fonds en voormalig burgemeester van Haarlem en Bloemendaal hebben wat gemeen. Zij zijn op woensdag 8 februari getuige-deskundigen in De Rechtszaak tegen de Volwassenen. In deze geënsceneerde rechtszaak, onderdeel van het theaterprogramma Enfants Terribles in Frascati, roepen kinderen de volwassenen ter verantwoording. Want de toekomst van de wereld in goede banen leiden, daar zijn de volwassenen niet toe in staat.

Volwassenen maken er een puinhoop van

De volwassenen maken er een puinhoop van, vinden de kinderen van Het Hyperion Lyceum, het Gerrit van der Veen College, Basisschool Oscar Carré en de Amsterdamse JeugdteJAterschool in Amsterdam. De natuur gaat naar de gallemiezen, ruzie ligt overal in de wereld op de loer en de leugen regeert. Daarom is het hoog tijd de volwassenen ter verantwoording te roepen. Want wat brengen zij zelf terecht van samen spelen, nooit liegen en je rommel opruimen? Eigenlijk zijn volwassenen helemaal niet in staat om de toekomst in goede banen te leiden.

Getuige-deskundigen

In De Rechtszaak tegen de Volwassenen worden de kinderen ondersteund door vier ‘getuige-deskundigen’: Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Greenpeace campagneleider Faiza Oulahsen, hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuyzen en Bernt Schneiders directeur van het VSB fonds en voormalig burgemeester van Haarlem en Bloemendaal. Het definitieve oordeel is uiteindelijk aan de kinderrechtbank onder voorzitterschap van ‘hoofdrechter’ Jeroen De Man.

Kinderen weten het misschien wel beter

De Rechtszaak tegen de Volwassenen is onderdeel van het Frascati Issues programma Enfants Terribles dat plaatsvindt van dinsdag 7 t/m zaterdag 11 februari 2017 in Frascati. Met voorstellingen en performances wordt in Enfants Terribles de blik van het kind centraal gesteld. Omdat het hoognodig is het leven vanuit een nieuw perspectief te bezien. Omdat zij het misschien wel beter weten.

Wil je meer weten over deze rechtszaak en het Enfants Terrible programma? Bezoek dan www.frascatitheater.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.