Proeven van urban culture bij het RIGHTABOUTNOW Festival

RIGHtABOUTNOW Festival

Op 29 t/m 31 maart 2019 vindt het urban performing arts festival van RIGHTABOUTNOW INC. plaats in en rond Amsterdam. Internationale hiphop subculturen bij elkaar! Een plek waar je de artiesten van morgen gaat ervaren. Een eclectische mix van grensverleggende performing artists, verdeeld over drie dagen op drie locaties.

Hiphop subcultuur

Het gaat allemaal om het delen én beleven van urban culture. Nextgen artiesten afkomstig uit verschillende hiphop subculturen wereldwijd delen hun werk en daarmee hun perspectief op de samenleving in het hier en nu. Leer ze kennen tijdens het driedaagse RIGHTABOUTNOW Festival verspreid over drie locaties en meer dan zeven expositieruimtes, club-, theater- en concertpodia.

Vernieuwing komt van de straten, de clubs, de dynamiek en diversiteit van de grote stad. Daar ontstaat kunst die weerspiegelt waar de samenleving zich écht mee bezig houdt. De grenzen tussen film, theater, muziek, dans en fashion vallen weg. Op het RIGHTABOUTNOW Festival mixen ze moeiteloos en ga je als bezoeker van theater naar club, van expositie naar concert en van bar naar filmzaal.

Artiesten

Internationale artiesten die je mag verwachten: MonoNeon, Rachel Young, Sye Elaine Spence, Yassin Mrabtifi, Sly Johnson en Baba Israel, eigenzinnige Nederlandse theatermakers als Quinsy Gario, Igor Vrebac, Sherise Strang en Linar Ogenia.

Ook een scala aan Nederlandse urban artiesten passeert de revue, in samenwerking met Sena Performers. Zeker nu hiphop de Nederlandse hitlijsten domineert, wil RIGHTABOUTNOW INC. laten zien wat deze subcultuur aan diversiteit en nieuwe stemmen te bieden heeft. Eigenwijze hiphop/club acts als Rey Tranquilo, Larry Racer, Creeper Mane, Ella John, Dave Budha, Quique, Cero Ismael, Ebenizer, Marassa en KAUW performen op het driedaags festival.

Zelf de hiphop subcultuur ervaren? Bezoek voor meer informatie www.rightaboutnowinc.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.