Peruaanse keuken in lijst 50 beste restaurants van Latijns-Amerika

Restaurant Central Peru

Wederom steekt er één land met kop en schouders uit als het gaat om lekker eten op hoog niveau. De Peruaanse keuken is ook in 2016 prominent aanwezig op de lijst van 50 beste restaurants van Latijns-Amerika. Peru prijkt maar liefst 9 keer op de lijst, waaronder op de eerste én tweede plaats. Restaurant Central is de absolute winnaar van het continent, restaurant Maido staat met recht op de tweede plaats. Beide restaurants zijn gevestigd in de hoofdstad Lima.

De lijst van 50 beste restaurants van Latijns-Amerika werd onlangs onthuld in Mexico-Stad. Virgilio Martinez, chef-kok van restaurant Central in Lima en inmiddels culinair ambassadeur van Peru, was hierbij aanwezig. Voor het derde achtereenvolgende jaar werd zijn restaurant uitgeroepen tot de nummer één van Latijns-Amerika. ‘Ik ben verrast, blij en trots. Want dit betekent dat ons werk solide is en dat ook internationale gasten begrijpen dat een gevarieerd land als Peru een unieke diversiteit op tafel brengt.’

Maar liefst 9 Peruaanse restaurants in Top 50

Virgilio Martinez liet ook weten dolblij te zijn met de positie van Maido als tweede beste restaurant van Latijns-Amerika. Daarnaast prees hij de andere 7 Peruaanse restaurants op de lijst: Astrid y Gastón (nr.7, chefs Astrid en Gastón Acurio), La Mar (12, Andrés Rodriguez), Osso (27, Renzo Garibaldi), Rafael (30, Rafael Osterling), Fiesta (34, Hector Solís), Malabar (38, Pedro Miguel Schiaffino) en Isolina (41, José del Castillo).

Beoordeeld door kenners

De lijst van 50 beste restaurants van Latijns-Amerika wordt jaarlijks samengesteld door het Britse tijdschrift Restaurant, gebaseerd op aanbevelingen van chef-koks, restauranthouders, culinair recensenten en -journalisten. Peru neemt ook dit jaar duidelijk de meest prominente plaatsen in op de lijst. Al meer dan tien jaar wordt er hard gewerkt door iedereen werkzaam in de Peruaanse gastronomie om de nationale keuken wereldwijd op de kaart te zetten. Zowel de publieke als private sector investeren flink in de promotie van de unieke culinaire mogelijkheden van Peru.

Dus ga jij naar Peru op vakantie en wil je een gastronomisch staaltje fine dining ervaren uit de Peruaanse keuken? Dan weet jij waar je mag dineren!

De volledige Zuid-Amerikaanse lijst bekijken? Surf dan naar www.theworlds50best.com.

Afbeelding: © Restaurant Central Peru.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.