Paus Francis en de Groot-Imam van Al Azhar ondertekenen historische Abu Dhabi-verklaring over wereldvrede en samenleven

Pope Francis and Grand Imam of Al Azhar Sign Historic Abu Dhabi Declaration for World Peace and Living Together (Photo: AETOSWire)

Zijne Heiligheid Paus Franciscus en zijn eminentie de Groot-Imam van Al Azhar Dr. Ahmed At-Tayyeb hebben de historische Abu Dhabi-verklaring ondertekend – een document over menselijk broederschap in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het “document over menselijk broederschap voor wereldvrede en samenleven” beoogt sterkere relaties tussen mensen onderling aan te moedigen. En op die manier de coëxistentie tussen mensen te bevorderen en om extremisme en de negatieve gevolgen ervan te bestrijden.

Ondertekeningsceremonie

De ondertekeningsceremonie werd gehouden in aanwezigheid van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), eerste minister en leider van Dubai, en Zijne Hoogheid Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de VAE. De bijeenkomst werd bijgewoond door meer dan vierhonderd religieuze leiders.

Afbeelding: Paus Francis en Groot-Imam van Al Azhar ondertekenen de historische Abu Dhabi-verklaring over wereldvrede en samenleven (Foto: AETOSWire).

Bron: AETOSWire.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.