Parallel Lives door Sonya Wilson

Sonya Wilson

Zelfexpressie, dat is simpelweg de basis voor Sonya Wilson. Voor haarzelf, maar ook de kijkers die ze uitnodigt te reageren op wat ze zien, denken en voelen bij haar werk. Sonya: ‘Ik weet wat mijn werk voor mij betekent, maar wat betekent het voor jou? Dat is voor mij de vraag.’

Zo winnen haar doeken voor haar aan gelaagdheid. Diezelfde gelaagdheid is letterlijk terug te vinden in Wilson’s werk. In felgekleurde schilderijen, met contrasterende patronen en mixed media collages met inkt en printtechnieken, komen haar emoties en gedachten tot leven op zowel doek als op papier.

Tentoonstelling Parallel Lives

Op dezelfde manier deelt ze haar ideeën over Amsterdam IJburg, de multiculturele stad waar ze vanuit Engeland is neergestreken. Wilson: ‘We delen onze dagelijkse beslommeringen in een stad met beperkte ruimte en zijn letterlijk dicht bij elkaar, maar we houden afstand. Dus wat delen we eigenlijk nog echt met elkaar?’ Zo ontstond bij Sonya de vraag voor het hart van haar serie: waar komen we allemaal vandaan en waar gaan we heen?

Parallel Lives is van 2 april tot 2 juni te zien in de RIGHTABOUTNOW INC. gallery van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De tentoonstellingsopening vindt plaats op zondag 2 april van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Als deel van de expositie geeft Sonya bezoekers de kans om per art piece hun gedachten en gevoelens op te schrijven. Meer weten? Surf dan naar www.rightaboutnowinc.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.