Overwinteren in de Braziliaanse zon: ontdek de geheimen van de Costa Verde

Costa Verde

Het is één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van de Brazilianen zelf: de spectaculaire kuststrook van de Costa Verde (groene kust) tussen Rio de Janeiro en São Paulo. Met name de cariocas, mensen die in Rio zijn geboren, bezoeken graag deze groene kust waar de tropische jungle en gouden zandstranden elkaar ontmoeten. Voor iedereen die de winterse kou graag verruilt voor zon, zee en strand, prachtige eilanden en ongerepte natuur is de onontdekte Costa Verde een stukje paradijs op aarde. Onlangs is de Costa Verde door Lonely Planet opgenomen in een lijst van plekken waar je in 2016 geweest moet zijn.

Mangaratiba

Wie vanaf Rio de Janeiro de kustlijn van de Costa Verde volgt, komt vanzelf in het vissersdorp Mangaratiba. Vanuit de haven, die in de 18de eeuw gebruikt werd voor de export van goud en koffie, vertrekt dagelijks een veerboot naar het idyllische Ilha Grande. Op dit tropische eiland zijn geen wegen en auto’s te vinden. Meer dan 150 kilometer aan wandelpaden leiden je hier langs prachtige stranden, bergtoppen, watervallen en oerwouden.

Paraty – Koloniaal verleden

Op de kustroute vanuit Rio de Janeiro richting São Paulo kom je langs steile rotswanden en oerwouden, inclusief spectaculair uitzicht. Hiernaast is de stad Paraty, waar het koloniale verleden van Brazilië nog steeds zichtbaar is, een historisch hoogtepunt. Het historische centrum is vrij van verkeer en de geplaveide straatjes leiden je langs de mooiste kerken, pleinen en koloniale villa’s. Niet voor niets staat Paraty op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed.

Ilhabela – Watersportparadijs

Voor de kust van São Sebastião ligt het watersportparadijs Ilhabela, in de deelstaat São Paulo. Op het water rond dit groene eiland vinden de grootste zeilevenementen van Latijns-Amerika plaats. Maar ook wrakduiken is hier een populaire bezigheid. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen; in de jungle op dit eiland zijn maar liefst 360 watervallen te bewonderen. Terug met de veerboot kan je op het vaste land het verleden van São Sebastião ontdekken.

Meer informatie?

Voor meer informatie, check dan @visitbrasil op Instagram of op Twitter: www.twitter.com/visitbrasil.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.