Oude Thaise bokskunst houdt Thailand in de greep

World Wai Kru Muay Thai Ceremony

Thaiboksen is één van de meest geliefde sporten in Thailand. Deze maand staat de Thaise bokskunst in de schijnwerpers, vanwege de World Wai Kru Muay Thai Ceremony 2018 op 16 en 17 maart. Muay Thai boksers, maar ook jij kan deelnemen aan deze bijzondere ceremonie in de eeuwenoude stad Ayutthaya.

Respect betuigen tijdens het Muay Thai Festival

De historische stad Ayutthaya is de thuisbasis van de jaarlijkse World Wai Kru Muay Thai ceremonie tijdens het Miracle Muay Thai Festival. De ceremonie is voor vele beoefenaars van de oude Thaise bokskunst een belangrijke aangelegenheid. Muay Thai boksers van over de hele wereld brengen een bezoek aan Ayutthaya om hun respect te betuigen aan de leermeesters en om hun eer te tonen aan Muay Thai-held Nai Khanom Tom.

Tatoeëren volgens de Yantra-stijl

Naast de ceremonie vinden er vele andere activiteiten tijdens het evenement plaats. Zo vind je er Thais streetfood, Muay Thai materialen, uitvoeringen van de Thaise bokskunst en demonstraties van Thaise ambachten, zoals tatoeëren volgens de Yantra-stijl en het smeden van Aranyik zwaarden.

Ben je er toevallig bij? De stad Ayutthaya is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Op nog geen 100 kilometer van Bangkok ligt de tempelstad van Thailand, ideaal om op de fiets te verkennen. Bij vele Nederlanders is Ayutthaya vooral bekend door het programma Wie is de Mol – seizoen 7 waar de kandidaten de Boeddhistische tempel Wat Chai Watthanaram bezochten. Ayutthaya is, mede door de ligging, een ideale stop voor een reis naar het Noorden van Thailand.

Meer weten over Ayutthaya? Bezoek www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.