Oud-vrijwilligers Vragenvuur tijdens Wereldwijzer Vrijwilligersdag

Wil jij vrijwilligerswerk in het buitenland doen, maar weet je nog niet hoe, wat en waar? Dan is de Wereldwijzer Vrijwilligersdag wellicht iets voor jou om te bezoeken. Vele organisaties rondom vrijwilligerswerk in het buitenland komen hier bijeen op één locatie om jou van informatie te voorzien. Vele continenten zijn vertegenwoordigd. Weet jij al waar je naartoe wilt, dan is de kans groot dat je in contact met een organisatie zult komen die je verder op weg kan helpen. Maar weet je wat minder goed wat je precies wilt, dan zul je zeker veel inspiratie opdoen tijdens dit evenement. Het is nog gratis ook.

Nieuw tijdens komende editie is dat oud-vrijwilligers zullen vertellen hoe zij vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden hebben ervaren tijdens het Oud-Vrijwilligers Vragenvuur. Dit nieuwe onderdeel wordt op twee momenten gehouden tijdens deze landelijke voorlichtingsdag over vrijwilligerswerk in het buitenland.

Programma Oud-Vrijwilligers Vragenvuur

In de ochtend: 10:50 – 11:10 uur (informatiemarkt en presentaties starten hierna)

– Anne-Maaike: kindertehuis/weeshuis projecten in Nepal en Myanmar

– Annick: vrijwilligerswerk in weeshuis in Ghana

– Leonie: sociaal vrijwilligerswerk in Tanzania

– Ragnhilde: medische projecten in Bolivia, Guatemala en Peru

– Wim: opzetten museum met lokale bevolking in Zuid-Ghana

In de middag: 16:00 – 16:20 uur

– Esther: naschoolse opvang voor kinderen die verslaafd zijn aan o.a. lijm snuiven in Nicaragua

– Leonie: sociaal vrijwilligerswerk in Tanzania

– Merel: vrijwilligerswerk weeshuis in Thailand

– Ragnhilde: medische projecten in Bolivia, Guatemala en Peru

– Vincent: duurzaamheidsplan voor studentencampus in centraal Ghana

DSC_0958 kleinOver de Wereldwijzer Vrijwilligersdag
Een paar jaar geleden hebben diverse vrijwilligersorganisaties de handen ineen geslagen, met als doel meer Nederlanders te inspireren voor vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden. Dit heeft geleid tot het organiseren van de Wereldwijzer Vrijwilligersdag, waarvan op 22 maart de zesde editie plaatsvindt in Utrecht. Bezoekers kunnen tijdens deze dag praten met vrijwilligersorganisaties op de informatiemarkt, diverse inspirerende presentaties bijwonen en vragen stellen aan oud-vrijwilligers. Meer informatie vind je op Wereldwijzer. Hier kan je je ook aanmelden.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.