Open dag asielzoekerscentra

Open dag asielzoekerscentra 2018

Op zaterdag 22 september 2018 openen 40 asielzoekerscentra (azc’s) hun deuren voor bezoekers. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven op een azc? Kom dan zeker langs.

Op zaterdag 22 september – tevens Nationale Burendag – staan de deuren voor iedereen open van 13.00 tot 16.00 uur op vele asielzoekerscentra. Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er begrip voor de situatie van vluchtelingen. Bezoekers krijgen een beeld van het werk dat VluchtelingenWerk en andere organiserende partijen doen.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier bij aan.

Locaties en programma

De deelnemende locaties staan op openazc.nl. Per locatie kun je het dagprogramma zien. De programma’s kunnen verschillen per locatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.