Op wereldreis vanuit De Balie: World Cinema Amsterdam

Voor het tiende jaar op rij presenteert De Balie samen met Rialto het wereldcinema festival van Nederland: World Cinema Amsterdam. De beste onafhankelijk geproduceerde films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze editie verwelkomt het festival meer dan twintig makers. Van 17 tot en met 23 augustus op wereldreis, gewoon vanuit De Balie.

Roundtable Diversiteit & Inclusiviteit

Op de eerste zondag van het festival, 18 augustus, organiseert De Balie de Roundtable Diversiteit & Inclusiviteit. Drie bi-culturele filmmakers met roots in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied – Tessa Boerman, Hesdy Lonwijk en Itandehui Jansen en Hoofd Nieuw Screen NL bij het Filmfonds, Dorien van de Pas – gaan onder leiding van programmamaker Sherin Seyda in gesprek over diversiteit en inclusiviteit in het Nederlandse filmlandschap en delen hun professionele en persoonlijke ervaringen.

Films & filmmakers

Aanwezige filmmakers in De Balie zijn o.a: Jayro Bustamante (Temblores), Sofía Quirós Ubeda (Ceniza Negra), Itandehui Jansen (Tiempo de Lluvia), Gabriel Mascaro (Divino Amor). Maar ook Yusuf Radjamuda (Mountain Song), Kamila Andini (The Seen and Unseen) en (Following Diana), Lila Aviles (La Camarista), Blitz Bazawule (The Burial of Kojo) en Yuda Kurniawan (The Song of Grassroots).

Nieuwsgierige programmamakers vragen hen de hemden van het lijf over hun film, het belang van cinema en over het vak filmmaken.

Slotfeest & afrobeats

Op zaterdag 24 augustus sluit het festival af met een groot slotfeest, gehost door Afrolijk, in samenwerking met Caribbean Creativity. Meteen na de Awards Ceremony en de slotfilm, barst het feest los in Rialto. Dj Giordan Chase zorgt voor de lekkerste afrobeats.

Meer weten over World Cinema Amsterdam, de aanwezige filmmakers en wereldse films? Bezoek dan debalie.nl/artikelen/world-cinema-amsterdam voor meer informatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.