Op reis naar Marokko in Tropenmuseum Junior: vanaf 17 oktober experience ZieZo Marokko

ZieZo Marokko

Tropenmuseum Junior opent op 17 oktober de experience ZieZo Marokko. Jong en oud gaan samen op reis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij vertellen over hun leven: over het land van hun ouders, hoe het voor hen was om in Nederland op te groeien, wat ze in Marokko ontdekt hebben en wat hen inspireert.

De experience begint in het vliegtuig. Geland in Marokko neemt een reisleider de groep mee door de medina, een doolhof van straatjes. Achter elke deur en om elke hoek wacht er een nieuwe verrassing. Er kan een muurgraffiti in kalligrafie worden gemaakt of er kan gepuzzeld worden met een mozaïek-patroon op de binnenplaats van een Riad. Er kan een geurenspel worden gespeeld in de keuken of er kan een Marokkaanse mode-etalage worden ingericht.

Stimuleren van open blik

Tropenmuseum Junior opende veertig jaar geleden de deuren, toen ook met een tentoonstelling over Marokko. Het is het oudste kindermuseum van Nederland en één van de oudsten van Europa. Het museum is beroemd om de aansprekende leermethode: zien, aanraken, beleven en meedoen. De experience is een unieke samenhang tussen collectie, persoonlijke verhalen en activiteiten in een theatrale omgeving. Het stimuleren van een open blik is dan ook de algemene doelstelling van Tropenmuseum Junior.

Praktische informatie

Tropenmuseum Junior is elke zaterdag en zondag geopend en tijdens schoolvakanties elke dag. Er zijn Juniorreizen (6 t/m 13 jaar) en Familiereizen (voor alle leeftijden). De reizen starten op vaste tijden, zie hiervoor www.tropenmuseumjunior.nl.

Reserveren is wenselijk via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 0042 840. Op schooldagen is Tropenmuseum Junior alleen open voor schoolgroepen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.