Ondernemers zien Wilders, Trump en Putin als bedreiging

Ondernemen

Bijna de helft (46%) van de ondernemers ziet Geert Wilders als een bedreiging voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit een onderzoek van Nederland in Bedrijf. Verder valt op dat 36% van de ondernemers Tunahan Kuzu van DENK als een bedreiging voor de Nederlandse economie zien. Tevens ziet 22% Jesse Klaver en 18% Mark Rutte als een gevaar.

Angst voor Trump en Putin

Meer dan de helft van de ondernemers (55%) ziet Donald Trump als een bedreiging voor de Nederlandse economie. Ook Vladimir Putin doet het met 50% niet veel beter als zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Verder ziet ruim 23% van de ondernemers Kim Jong Un (Noord Korea) als een bedreiging. Ondernemers zijn niet bang voor grootmacht China, slechts 8% ziet in Xi Jipping een bedreiging.

Vrouwen bang voor Trump, mannen voor Kuzu

Onder vrouwen heerst er vooral angst voor Donald Tump, maar liefst 67% van de vrouwelijke ondernemers ziet Trump als een gevaar voor de Nederlandse economie. 40% van de mannelijke ondernemers ziet Kuzu als een gevaar, terwijl maar 23% van de vrouwen dit ziet. Wat verder opvalt is dat Mark Rutte vooral onder mannen als een bedreiging wordt gezien (19%). Slechts 14% van de vrouwen ziet Mark Rutte als een bedreiging.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Bezoek dan www.nederlandinbedrijf.nl/onderzoek-ondernemers-zien-wilders-als-bedreiging.  Aan het onderzoek deden ruim 400 ondernemers mee.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.