Ondernemen

Bijna de helft (46%) van de ondernemers ziet Geert Wilders als een bedreiging voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit een onderzoek van Nederland in Bedrijf. Verder valt op dat 36% van de ondernemers Tunahan Kuzu van DENK als een bedreiging voor de Nederlandse economie zien. Tevens ziet 22% Jesse Klaver en 18% Mark Rutte als een gevaar.

Angst voor Trump en Putin

Meer dan de helft van de ondernemers (55%) ziet Donald Trump als een bedreiging voor de Nederlandse economie. Ook Vladimir Putin doet het met 50% niet veel beter als zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Verder ziet ruim 23% van de ondernemers Kim Jong Un (Noord Korea) als een bedreiging. Ondernemers zijn niet bang voor grootmacht China, slechts 8% ziet in Xi Jipping een bedreiging.

Vrouwen bang voor Trump, mannen voor Kuzu

Onder vrouwen heerst er vooral angst voor Donald Tump, maar liefst 67% van de vrouwelijke ondernemers ziet Trump als een gevaar voor de Nederlandse economie. 40% van de mannelijke ondernemers ziet Kuzu als een gevaar, terwijl maar 23% van de vrouwen dit ziet. Wat verder opvalt is dat Mark Rutte vooral onder mannen als een bedreiging wordt gezien (19%). Slechts 14% van de vrouwen ziet Mark Rutte als een bedreiging.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Bezoek dan www.nederlandinbedrijf.nl/onderzoek-ondernemers-zien-wilders-als-bedreiging.  Aan het onderzoek deden ruim 400 ondernemers mee.

Afbeelding: Pixabay.