On trend in Thailand

Zen in de jungle? Eco op een eiland? Duurzaam in het paradijs? Het kan in Thailand. Deze tropische droombestemming is helemaal on trend met de focus op vakanties die ook leuk zijn voor het land zelf.

Door te overnachten bij de lokale bevolking krijgen reizigers een inkijkje in het Thaise leven en ook wie kiest voor een van de prachtige eco lodges beleeft de witte stranden, wuivende palmen of dichte jungle intenser dan ooit. Duurzaamheid is waar het om draait en dat kan zo luxueus als je het zelf wilt; back to basic of juist vijfsterren.

Thaise tradities

Thailand is de bestemming bij uitstek  om eens echt interactief bezig te zijn. Tenminste, als je ervoor open staat om je mobiel lekker te laten voor wat-ie is. In plaats daarvan maak je contact met de vriendelijke bevolking, de diversiteit van het land en de prachtige natuur. Thaise tradities als het ontwerpen van stoffen, het brouwen van cocos whisky of het dagelijkse bezoek aan de tempel – je kunt het allemaal meemaken. Liever op zoek naar zen? Yoga en meditatie zijn essentiële aspecten van de Boeddhistische cultuur. Je kunt lessen volgen op een van de vele yogascholen en meditatiecentra of je zoekt gewoon een verlaten strand op om daar lekker tot jezelf te komen.

Villa’s op palen

Dat eco niet basic hoeft te zijn weten ze in Thailand als geen ander. Zo is Soneva Kiri een lodge waarbij duurzaamheid net zo centraal staat als tot in de puntjes verzorgde luxe. Deze topaccommodatie ligt op het eiland Koh Kood en de toeristische hectiek waar sommige Thaise bestemming om bekend staan kom je hier niet tegen. Eindeloze witte stranden, ongerepte jungle en kleine vissersdorpjes zijn er wel. Het resort is gebouwd met aandacht voor de omgeving: de villa’s op palen doen denken aan de paalwoningen uit het dorp en alles is zo opgezet dat het contact met de natuur maximaal is. De medewerkers komen uit de buurt en zijn persoonlijk betrokken bij het hele concept.

Meer informatie?

Surf dan naar www.tourismthailand.org. Meer informatie over het Soneva Kiri? Bezoek dan www.soneva.com/soneva-kiri.

Afbeelding: Phuket Meditation Center.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.