De olympische vlam vervolgt zijn route door Brazilië

Rio de Janeiro - Christus de Verlosser
Vista aerea do Cristo Redentor e Pão de Açúcar ao fundo. O Cristo Redentor é uma das sete maravilhas do mundo moderno e está localizado no topo de uma montanha, a 710 metros de altura. A Lagoa Rodrigo de Freitas é cercada pelos mais badalados bairros cariocas emoldurada por montanhas e abraçada pelo Cristo Redentor. Unida ao mar pelo canal do Jardim de Alah, entre Ipanema e Leblon, sua orla abriga parques, quadras de esportes, rinque de patinação, heliporto, pista para caminhadas e corrida, ciclovia e um centro gastronômico. Rio de Janeiro (RJ). Foto: Beto Garavello/LUME

Op 3 mei is in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia de olympische vlam haar reis door het hele land begonnen. Op weg naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 5 augustus, passeerde het olympisch vuur eerst de Braziliaanse deelstaat Goiás. De fakkel bezoekt ook de zuidoostelijke regio van het land en doet hier tijdens zijn reis de deelstaten Minas Gerais, São Paulo, Espírito Santo en Rio de Janeiro aan. Een gevarieerde reis met verschillende hoogtepunten: langs steden, landschappen en culturele bezienswaardigheden. Ook deze reis maken? Lees dan hier je reisplan.

Minas Gerais

De deelstaat Minas Gerais is rijk aan geschiedenis, cultuur en tradities. Je vindt er prachtige landschappen en historische steden in barokke stijl met prachtige architectuur, zoals in de steden Ouro Preto en Tiradentes.

Belo Horizonte is de hoofdstad van Minas Gerais, de op drie na grootste stad van Brazilië. Haar naam, dat letterlijk vertaald mooie horizon betekent, heeft de stad te danken aan het prachtige uitzicht van nabijgelegen bergen. Tegenwoordig is de stad een echte metropool met mooie wijken, winkels en geweldige musea, zoals het Pampulha Art Museum, ontworpen door architect Oscar Niemeyer.

São Paulo

Ten zuiden van Minas Gerais ligt de deelstaat São Paulo met haar gelijknamige hoofdstad. De stad is gigantisch; het heeft zo’n 12 miljoen inwoners, 101 musea, 164 theaters en ontelbaar veel parken. Er wordt gezegd dat de stad het beste nachtleven van de wereld heeft en daarnaast een geweldige gastronomie. De stad beheerst zowel de internationale als regionale keuken en kent vele restaurants van hoog niveau.

Espírito Santo

In de deelstaat Espírito Santo passeert de olympische fakkel negen gemeenten, waaronder Serra, Guarapari en Vila Velha, maar ook Itapemirim en Vitória, de hoofdstad van Espírito Santo en de belangrijkste haven van het land. Ook vind je hier Camburi: een strand ideaal voor het beoefenen van watersport.

Espírito Santo staat bekend om haar prachtig stranden – zoals Guarapari en Aracruz – en bergen met spectaculaire wandelroutes.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is het hoofdkwartier van de Olympische Spelen in Brazilië. De stad heeft vele natuurlijke attracties; zoals de botanische tuin, de Suikerberg, stranden van Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca.

Maar ook het beeld van Christus de Verlosser en de 1400 meter lange kabelbaan zijn bekende attracties van de stad. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de diverse hoogtepunten van de stad.

Meer informatie over Brazilië en de reis van de Olympische vlam? Bezoek dan  www.visitbrasil.com.

Foto: Beto Garavello/LUME

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.