Nominatie Mensenrechtentulp 2015 geopend

Mensenrechtentulp

Vanaf 15 juni staat de nominatie open voor de Mensenrechtentulp 2015. Tot en met 15 juli kan iedereen een kandidaat voordragen via www.humanrightstulip.nl.

De Mensenrechtentulp is de mensenrechtenprijs van de Nederlandse regering. Op de internationale dag van de mensenrechten, 10 december, reikt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) de prijs en het bijbehorende bronzen beeldje van de Mensenrechtentulp uit aan de winnaar. ‘In een tijd waarin mensenrechten onder druk staan, is steun voor mensenrechtenverdedigers meer dan ooit belangrijk. Mensenrechtenverdedigers dragen dagelijks bij aan het verbeteren van de mensenrechtensituatie. Zij zijn helden,’ aldus de minister.

Mensenrechtentulp

De Mensenrechtentulp wordt jaarlijks uitgereikt aan moedige organisaties of personen die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Het doel is hun waardevolle werk bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Buitenlandse Zaken werkt samen met Hivos bij de selectie en ondersteuning van de winnaar.

De prijs heeft een waarde van 100.000 euro. Hiermee kan de winnaar zijn werk verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken. Op die manier komt de prijs ten goede aan meer mensen, op zoveel mogelijk plaatsen.

Mideast Youth

In 2014 ging de Mensenrechtentulp naar Mideast Youth. Deze organisatie bouwt online platforms om een stem te geven aan mensen die streven naar het verbeteren van de mensenrechten. Met het prijzengeld van afgelopen jaar bouwt Mideast Youth een nieuw platform dat door mensenrechtenverdedigers en hun organisaties kan worden gebruikt om informatie beter te presenteren, beter samen te werken en een groter publiek te bereiken.

Meer informatie?

Surf dan naar www.humanrightstulip.nl.

Afbeelding: Human Rights Tulip.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.