Nieuwste dansvoorstelling True Colors van BackBone in première

True Colors van BackBone

Na het succes van de voorstelling Built for it komt dansgezelschap BackBone van choreografe Alida Dors met True Colors. Een multidisciplinaire voorstelling over de zoektocht naar de ware persoon achter onze online identiteit. True Colors gaat in première op zaterdag 28 januari 2017 in Theater Bellevue in Amsterdam. Daarna is de voorstelling in meer dan 30 toursteden in Nederland en Duitsland te zien.

Dat social media steeds sterker bepalen wie we zijn, hoe we ons zelf zien en hoe we gezien worden, intrigeerde choreografe Alida Dors. Ze maakte er haar nieuwste voorstelling True Colors over. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. In True Colors zien we wat we het liefst verborgen houden.

Dans, opera, spoken word en beeldende kunst

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties. Deze maken de fake reality van social media bijna tastbaar.

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn deze vormen van kunst met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over. Een ultieme verrijking van de danstaal die Alida Dors ontwikkelde vanuit het hiphopidioom.

Tournee True Colors

True Colors is te zien op 27 januari (try out) en 28 januari (première) in Theater Bellevue. Daarna gaat de voorstelling op tournee door Nederland en Duitsland.

True Colors is een coproductie van BackBone met Silbersee, Productiehuis Rotterdam, Het Klooster en Tanzhaus NRW (Düsseldorf).

Meer weten over de voorstelling en de tourdata? Surf dan naar www.backboneconnects.nl.

Foto: Jean van Lingen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.