Nieuws uit de Eerste Wereldoorlog

Eerste Wereldoorlogkranten

‘Fataal schot in Sarajevo’, kopt het eerste nummer van Eerste Wereldoorlogskranten. Het artikel vermeldt dat in de Bosnische stad de Oostenrijks-Hongaarse kroonprins Franz Ferdinand is vermoord door een Servische nationalist. Is dit het begin van de gevreesde Grote Oorlog in Europa?

Eerste Wereldoorlogskranten

In acht edities brengen Eerste Wereldoorlogskranten het belangrijkste nieuws over de oorlog van 1914-1918. De artikelen zijn afkomstig uit originele dagbladen van honderd jaar geleden. Ze berichten over het verloop van de strijd, de ontberingen van soldaten en burgers, en de impact van de oorlog in Nederland.

Historisch gevoel meets hedendaagse standaarden

Het lezen van originele nieuwsartikelen bezorgt een historisch gevoel. Voor de leesbaarheid zijn ze hertaald in modern Nederlands en vormgegeven volgens hedendaagse standaarden. Ook zijn de originele nieuwsberichten rijk geïllustreerd met historische foto’s en spotprenten. Elke krant bevat bovendien een kopie van een originele krantenpagina. Daarnaast lees je historische achtergrondinformatie van deskundigen.

Het eerste deel van Eerste Wereldoorlogskranten verschijnt op 8 mei, het laatste deel op 4 december. De kranten zijn verkrijgbaar in de losse verkoop (€ 4,99) en als abonnement(€ 39,90).

De kranten lezen? Bezoek dan www.eerstewereldoorlogskranten.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.