Nieuwe topbestemmingen 2016

Topbestemmingen

British Airways heeft een aantal tips voor ons op een rijtje gezet om nieuwe topbestemmingen in 2016 te ontdekken. De kleurrijke drukte van Delhi, een openluchtconcert in het hippe Austin of Japanse specialiteiten in São Paulo. Deze vijf onorthodoxe bestemmingen worden het volgens hen helemaal in 2016.

1. Delhi, India: verwacht het onverwachte

In de Indiase hoofdstad komen traditie en innovatie samen. Ontdek wat er achter de ruwe buitenkant van deze bestemming schuilt. Rondstruinen doe je rond de Khari Baoli straat. Beleef het chaotische, maar toch authentieke Delhi waar een oneindige stroom mensen, ezels, karren en scooters de steegjes vult. Een fel contrast met de hypermoderne restaurants, winkels en cafés die je ook in Delhi vindt. De Taj Mahal en het Agra Fort mag je beslist niet missen.

2. Austin, Texas, VS: keeping it weird

De indrukwekkende skyline van Austin vertegenwoordigt de groeiende muziek, film en tech-industrie. Desondanks bewaart de hoofdstad haar ‘small town vibe’. Austin is sinds kort een hipster hotspot en culturele trekpleister: alternatieve bars en koffietentjes, street art en veganistische restaurants zullen ook de hipster in jou naar boven brengen. En Austin draagt niet voor niets de bijnaam ‘live music capital of the world’. Indie, straatmuziek, piano, jazz, country of punk: met meer dan 200 concertlocaties kom je zeker aan je muzikale trekken!

3. Seoul, Zuid-Korea: misschien wel de meest onderschatte stad ter wereld

Welcome to the future: een cultuur waarin high-tech met open armen ontvangen wordt, Seoul is een futuristische mega-metropool. De hoofdstad van Zuid-Korea wordt gekarakteriseerd door modernistische wolkenkrabbers, chique fashionista’s en excentrieke restaurants, bars en nachtclubs. Doordacht design is voor inwoners van Seoul prioriteit, ongeacht of het nu gaat om een chique hotel, de restauratie van een oude tempel of om take-away koffiebekers. Bij alle objecten wordt over design nagedacht.

4. São Paulo, Brazilië: paradijs voor foodies

Met een skyline van hoge betonnen torens is São Paulo de stad met een unieke sfeer die je nergens anders in Brazilië tegenkomt. São Paulo is een van de beste plekken van Zuid-Amerika om te eten, te drinken en te winkelen; van de stijlvolle restaurants en boetieks in de groene wijk Jardins tot de chique winkelstraten van het centrum of de bars van de bohemien wijk Vila Madalena. De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan bevindt zich in São Paulo dat daardoor net zo befaamd voor verse Atlantische sushi is, als voor de talloze churrascarias (Braziliaanse grillrestaurants).

5. San José, Californië: everything but nerdy

Silicon Valley is de thuisbasis van giganten als Apple of Google en duizenden startups. Maar San José en omgeving zijn niet alleen voor techies een aanrader. Ga een dagje erop uit in het Big Basin Redwoods State Park in de Santa Cruz Mountains en wandel langs de prachtige watervallen. Je dorst les je achteraf in een van de pittoreske wijngaarden die de streek rijk is. Vanuit San José bereik je ook heel gemakkelijk het beroemde Yosemite National Park.

Topbestemmingen

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.