Nieuwe radicalen: Tofik Dibi in gesprek met vier jonge radicalen over Christendom, Islam en LHBTQI

Nieuwe radicalen in de Nieuwe Liefde

De radicalisering vliegt ons om de oren: termen als polarisering, extremisme en alt-right beheersen de media. Radicalisering wordt over het algemeen gezien als een negatieve trend, die mensen van elkaar verwijdert in plaats van verbindt. Dialoog en begrip zijn dan nodig als tegenwicht.

Maar kan radicalisering ook een positieve beweging zijn? Radicaal zoals het woord oorspronkelijk bedoeld is: geworteld, verbonden met een oorsprong, ergens stevig voor staan? Dan kan je zeggen dat we radicalisering juist nodig hebben in deze tijd: mensen met een missie, die staan voor hun zaak en hun idealen.

Tofik Dibi in gesprek

Maandag 27 maart gaat Tofik Dibi in gesprek met vier jonge radicalen. Ze zijn radicaal in hun geloof, in hun verzet tegen racisme en uitsluiting, hun inzet voor een schonere en duurzame wereld en de weerslag op hun privéleven en sociale omgeving. Welke keuzes maken ze? Staan ze alleen, of juist niet? Hoe ver gaan ze voor hun idealen? Wat zien zij als radicaal? In welke zin zien ze zichzelf als radicaal en kun je ooit té radicaal zijn?

Deze avond wordt radicalisme uit het negatieve frame gehaald en wordt er een hernieuwde positieve interpretatie aan toegevoegd. Onderwerpen van gesprek zijn milieuactivisme, Christendom, Islam, anti-racisme en de LHBTQI-beweging.

Aanwezige ‘nieuwe radicalen’

Filmmaker en politicoloog Daniel van Duijn
Student ‘Peace, Trauma & Religion’ aan de VU, na een bachelor Theologie Daan Savert
Studente fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg Khadra Said
Tarim Flach zet zich radicaal in tegen racisme en strijdt eveneens voor gelijke rechten in de LHBTQI-beweging

Aanwezig zijn? Maandag 27 maart 2017 van 19:30 – 21:30 uur | € 12,50 | De Nieuwe Liefde Amsterdam | www.denieuweliefde.com

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.