Nieuwe bezoekersregeling Inca-stad Machu Picchu

Machu Picchu

De Inca-stad Machu Picchu is voor velen een belangrijke reden om een bezoek aan Peru te brengen. Inmiddels is de Unesco World Heritage Site enorm populair geworden. Bezoekers mogen daarom met ingang vanaf afgelopen zaterdag, 1 juli 2017, de verborgen stad alleen in shifts bezoeken. Doel is de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen. Dit maakte het Directoraat van Cultuur van Cusco onlangs bekend.

De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat deze schat beschermd wordt. Daarom kunnen bezoekers met ingang van 1 juli de historische Inca-citadel in twee shifts bezoeken: ’s ochtends en ’s middags. De eerste groep kan van 06.00 uur tot 12.00 uur een bezoek brengen aan de Inca-stad, de tweede groep van 12.00 uur tot 17.30 uur.

De implementatie is goedgekeurd door het Ministerie van Cultuur en beantwoordt de naleving van de verordening inzake duurzaam gebruik en toeristisch bezoek voor het behoud van de Llaqta (‘Inca-stad’) Machu Picchu.

Behoud Machu Picchu

Machu Picchu ligt aan de oostzijde van het Peruaanse Andesgebergte en wordt gezien als één van de best bewaarde Inca-steden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tot één van de zeven moderne wereldwonderen behoort. De verborgen stad ontving van de Peruaanse regering de juridische status van beschermd natuurgebied in januari 1981. Het wereldwonder kreeg het kenmerk 001-81-AA, historisch heiligdom in Machu Picchu, in de Urubamba provincie, regio Cusco. De afgelopen jaren wisten steeds meer toeristen de geheime stad te vinden met als gevolg beschadiging van het indrukwekkende bouwwerk. Reden genoeg voor het Directoraat van Cultuur van Cusco om hier iets aan te doen en er voor te zorgen dat volgende generaties van deze bijzondere stad kunnen blijven genieten.

Meer informatie over prachtig archeologisch Machu Picchu? Bezoek dan www.peru.travel.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.