New York voor gevorderden

Flushing Meadows Corona Park New York door Laura Miller
US Open, Flushing Meadows Corona Park, Queens

Liefhebber van New York? Tijdens een volgende citytrip in Manhattan én in de andere boroughs kun je opnieuw verliefd  worden op de highlights & hidden gems die een bezoek aan New York zo bijzonder maken.

‘New York City is geen one-trick-pony. De stad biedt voor iedereen iconische must sees & do’s. En niet alleen in Manhattan,’ aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company. ‘Niet voor niets komen reizigers keer op keer terug naar New York: er is altijd iets nieuws te ontdekken in de vijf boroughs van de stad, waaronder Arthur Avenue in The Bronx. Volgens de kenners het enige echte Little Italy van de stad.’

If you love Central Park…

Dan is Flushing Meadows Corona Park in Queens een absolute aanrader. In dit grootste park in Queens vind je de bekende Unisphere, een enorme roestvrij stalen wereldbol. Ook zijn in het park een aantal van de beste attracties uit Queens te vinden, waaronder het Queens Museum, de New York Hall of Science, de Queens Zoo en Citi Field, het stadion van de New York Mets.

Als je verslingerd bent aan de prachtige Brooklyn Bridge…

Dan is een wandeling over de recent heropende High Bridge een must. Deze oudste staande brug van New York City verbindt de wijk Washington Heights in Manhattan met de wijk Highbridge in The Bronx.

Als je de Mets hebt zien spelen in Queens en de Yankees in The Bronx…

Dan is het de hoogste tijd om de Brooklyn Cyclones in actie te zien in Coney Island of de Staten Island Yankees te zien schitteren in Richmond.

Als je fan bent van Broadway of de legendarische Rockettes in Radio City Music Hall…

Dan ben je in de Brooklyn Adacamy of Music (BAM) op het juiste adres voor prachtige voorstellingen. In het heropende Kings Theatre in Brooklyn geniet je van concerten en shows in publiekslieveling St. George Theatre in Staten Island. Ook Off-Broadway shows garanderen theaterliefhebbers a night to remember.

Als je dol bent op de fun van Coney Island…

Ontdek dan Brighton Beach op 15 minuten lopen van de boardwalk van Brooklyn’s Coney Island. Deze authentieke Russische neighborhoud staat ook wel bekend als Little Odessa en je vindt hier leuke winkeltjes en fantastische restaurants langs de breezy Brighton Beach Avenue.

Meer informatie?

Voor meer things to do in de vijf wijken van New York City, bezoek www.nycgo.com.

Afbeelding: Flushing Meadows Corona Park door Laura Miller.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.