New York City Gay Pride 2017: ‘We Are Proud’

New York City Gay Pride

Vandaag start officieel de Gay Pride in New York! Van 16 tot 25 juni vinden er tien dagen lang verschillende feesten en activiteiten plaats in de stad met het thema We are Proud. NYC & Company, New York City’s officiële marketing- en toerismebureau, nodigt mensen van over de hele wereld uit om naar New York City te komen voor de jaarlijkse Gay Pride 2017. 

The Rally staat garant voor de kick-off van de NYC Pride op 16 juni om 18:00 uur. Maatschappijactivisten, organisatoren en meer laten van zich horen. Deze kick-off wordt gehost door organisator van de Pride; Alicia Ortiz.

CHERRY POP

Voor de filmliefhebbers heeft NYC Pride de handen ineen geslagen met NewFest en het SVA Theatre voor OutCinema. Op maandag 19 juni kun je daarom de New York première van CHERRY POP zien; een hilarische comedy aan de schunnige kant over een heftige avond in een travestietenclub. Daarnaast is er ook aan de jongere filmliefhebbers gedacht tijdens de Family Movie Night op dinsdag 20 juni. Geniet van een familievriendelijke vertoning van Disney’s The Lion King, gehost door Miss Richfield 1981.

Party!

Uiteraard gaan de Gay Pride en goede feestjes hand in hand. Begin vrijdag 23 juni bij Moxie, deze vrijdagmiddagborrel begint om 16:00 uur onder het genot van deuntjes gespeeld door de DJ’s Mary Mac en Susan Levine. Een speciaal optreden door Grammy genomineerde zangeres Mary Lambert kan hier uiteraard niet ontbreken. Na Moxie wordt het tijd je richting Fantasy te begeven; in samenwerking met Brian Rafferty Productions  tillen DJ’s Ralphi Rosario en Eddie Martinez de sferen naar een hoger level met thema Men at Work.

Een dag later vindt er, voor het zevende jaar op rij, op het Hudson Terrace the place to be plaats, tijdens het jaarlijkse dakterras feest. Op zaterdag 24 juni ga je hier namelijk uit je dak op het VIP Rooftop Party met DJ’s Alex Acosta, GSP en Hannah. Last van hoogtevrees? Ga dan naar Teaze. Dit feest – exclusief voor vrouwen – is na groot succes ook dit jaar weer terug. DJ’s Taryn Manning (ster van succesvolle Netflix serie Orange is the New Black) en Tatiana laten hier de heupen zwoel op de muziek bewegen.

Start de zondag erna rustig op tijdens de 24e editie van PrideFest. Dit LGBT straatfestival trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan. Meervoudig-platina winnares LeAnn Rimes is de grote ster dit jaar. Na PrideFest wordt het tijd voor de vrouwelijke bezoekers om zich te begeven naar Femme Fatale. Vanaf 16:00 uur zorgen de DJ’s Nikki Lions, Mary Mac en Tatiane hier voor uitstekende muziek.

Wereldberoemd

Werelds meest beroemde LGBT Pride evenement vindt natuurlijk plaats in New York City. De 48e editie wordt geleid door de Grand Marshals: de Amerikaanse vakbond van burgerlijke vrijheden, Brooke Guinan, Krishna Stone en Geng Le. Dit jaar wordt de mars live uitgezonden op ABC7 vanaf 12:00 uur.

Pride Island met Tegan and Sara, Nelly Furtado en Róisín Murphy

In het teken van de NYC Pride driedaagse culturele beleving, vinden er vrijdag, zaterdag en zondag te gekke feestjes plaats op Hudson River Park’s Pier 26 – op Pride Island. Vrijdag zorgen meervoudig-platina artieste Deborah Cox en de “Godmother of Soul”, Patti Labelle, dat je voeten van de vloer gaan.

Op de tweede dag van Pride Island is het podium gereserveerd voor live optredens van “Closer” duo Tegan and Sara en “King” trio Years & Years, tezamen met Róisín Murphy, Gallant, Dimitri From Paris en Occupy The Disco. Op de laatste dag van Pride Island verzorgen de DJ’s Scott Martin en Cindel de housemuziek, gevolgd door DJ duo Chus & Ceballos. Grammy award-winnares singer/songwriter Nelly Furtado sluit de zondag op Pride Island af.

NYC Pride Guide 2017

De 2017 NYC Pride Guide is uitgebracht met niemand minder dan de Pride Island soul legende, Patti LaBelle, op de cover. De gids bevat verhalen van LGBT vluchtelingen, vernieuwde bar snacks, overheerlijke cocktails en meer. Lees em snel op Issuu!

Voor meer informatie over NYC Pride en de evenementenkalender, bezoek www.nycpride.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.