‘Nederland Kantelt’ legt fundament voor nieuwe samenleving

Nederland Kantelt

Op donderdag 27 november 2014 organiseert de DND Groep het event Rotterdam Kantelt, onderdeel van Nederland Kantelt. Het event vindt plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De ‘nieuwe samenleving’ staat centraal deze dag. Toonaangevende gamechangers confronteren en prikkelen bezoekers met de huidige koers in Nederland én met de kanteling die in de Nederlandse samenleving gaande is. Systemen lopen vast, grondstoffen raken op, terwijl 3D-printing, big data en ontwikkelingen binnen de nano- gentechnologie bestaande markten op hun kop zetten. Hoe kun je hier nu al succesvol op anticiperen, als mens én als bedrijf? Tijdens ‘Rotterdam Kantelt’ krijg je alle antwoorden. Het event maakt onderdeel uit van ‘Nederland Kantelt’, een roadtrip die de komende jaren door Nederland trekt en zo een stevig fundament legt voor een nieuwe samenleving in Nederland.

Nieuwe samenleving
Gamechangers als transitieprofessor Jan Rotmans, ruimtevaarder André Kuipers, filosoof Henk Oosterling, entrepreneur Claire Boonstra en De Nieuwe Dominee vormen een deel van de line-up. Samen met andere kantelaars nemen zij de bezoekers tijdens ‘Rotterdam Kantelt’ mee naar de nieuwe samenleving. Een samenleving die gevoed wordt door een bottom-up beweging, een kanteling, die de huidige koers in Nederland wijzigt van ik naar wij, dus van individualisme naar samenredzaamheid. Maar ook van concurrentie naar combinatie, van graaien naar groeien, van exploitatie naar coöperatie.

Friskijkers, dwarsdenkers, visionairs en kantelaars
Op 27 november 2014 wordt in Rotterdam het fundament gelegd voor een nieuwe samenleving. Het event ‘Rotterdam Kantelt’ is daarmee een unieke gelegenheid voor friskijkers, dwarsdenkers, visionairs, kantelaars en creatieve ondernemers om vernieuwende contacten te leggen. Zij zullen samen uiteindelijk voor de kanteling zorgen.

Inschrijven
De website www.rotterdamkantelt.nl biedt alle informatie over het interactieve event, inclusief de mogelijkheid tot inschrijven. Meer informatie over de nieuwe samenleving is ook te vinden op www.denieuwedominee.nl en op www.nederlandkantelt.nl.

Nederland Kantelt

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.