Nationaal Rapporteur opent tentoonstelling seksueel geweld tijdens 3FM Serious Request 2014

serious request 2014

‘Dit blijft lekker ons geheimpje,’ ‘Je vroeg er zelf om’ en ‘Eventjes maar!’ Zomaar een paar citaten uit Project Unbreakable, een fototentoonstelling van Stichting Revief en de Nationaal Rapporteur over slachtoffers die in hun jeugd zijn misbruikt.

De teksten zijn woorden die plegers tijdens of na het misbruik tegen hun slachtoffers zeiden. Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer opent de tentoonstelling op 18 december in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Met de foto’s wordt geld opgehaald voor Serious Request en wordt seksueel geweld zichtbaar en bespreekbaar gemaakt.

Stilte doorbreken

Aandacht besteden aan seksueel geweld is per definitie pijnlijk. Pijnlijk om naar te kijken als getuige. Pijnlijk om te ondergaan als slachtoffer. En precies daarom moet de stilte worden doorbroken. Door op de foto te gaan met een citaat van de dader, nemen slachtoffers van seksueel misbruik de controle terug.

De tentoonstelling is van 18 t/m 24 december op verschillende locaties in Haarlem te zien, onder meer aan de Grote Markt, de Nieuwe Groenmarkt en het Kennemer Gasthuis (Noord). Speciaal voor Serious Request is de tentoonstelling uitgebreid met nieuwe foto’s.

Locatie en tijd opening: 14.00 uur Grote of St. Bavokerk, Grote Markt 22 in Haarlem.

Wereld van Culturen.nl wenst de 3FM dj’s veel succes tijdens Serious Request 2014 en we hopen dat er veel geld opgehaald zal worden voor deze stille ramp!

Fotoshoot voor slachtoffers

Op zaterdag 20 december organiseert Stichting Revief van 13.00u-16.30 uur in de Grote of St. Bavokerk een nieuwe fotoshoot voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik tijdens hun jeugd. Zij kunnen op die dag onder begeleiding (wel of niet herkenbaar) op de foto met een citaat van de dader. De actie steunen kan via www.kominactie.nl/unbreakable.

Serious Request 2014

Onder het motto “Hands off our girls” vraagt de radiozender samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp. Dit jaar is dat seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden.

serious request 2014serious request 2014

Afbeeldingen: © Stichting Revief/Lara van der Krift

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.