Nationaal Integratiediner 2014 doorslaand succes

Nationaal Integratiediner 2014

De vierde editie van het Nationaal Integratiediner was een doorslaand succes. Op meer dan 200 locaties zaten gisteren meer dan 16.000 Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst bij elkaar aan tafel om door samen te eten, elkaars cultuur en zo elkaar beter te leren kennen.

Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van het schoonmaakbedrijf Asito. Van de ruim 10.000 werknemers van Asito is meer dan de helft niet van traditioneel Nederlandse afkomst. Maar het succes is vooral ook te danken aan alle partners die meewerken aan de diverse integratiediners. Niet alleen bedrijven, maar ook kantoren, verzorgingshuizen en ziekenhuizen waren dit jaar opnieuw van de partij.

Schilderswijk

Speciale aandacht was er dit jaar voor het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk in Den Haag. Daar was het diner mede georganiseerd door de stichting Eén Land Eén Samenleving (ELES) en Resto VanHarte. Meer dan honderd buurtbewoners en werknemers van Asito gingen aan tafel in gesprek met lokale en nationale politici over de kansen van de kleurrijke samenleving, die Nederland is.

Onder de gasten was ook burgemeester Jozias van Aartsen aanwezig. ‘Dit is een geweldig initiatief. Veel meer bedrijven zouden zich hierbij moeten aansluiten. Het verdient alle navolging. Hier in de Schilderswijk was het in ieder geval een groot succes,’ aldus Van Aartsen.

[pullquote]“Het Nationaal Integratiediner verbindt mensen. Het brengt mensen nader tot elkaar. Vanavond vallen de verschillen weg.”[/pullquote]

Asito-directielid Ron Steenkuijl, initiatiefnemer van het Nationaal Integratiediner, onderstreepte in Den Haag nogmaals de boodschap van het project: ‘Het Nationaal Integratiediner verbindt mensen. Het brengt mensen nader tot elkaar. Vanavond vallen de verschillen weg. En of je familie nu uit Scheveningen komt, uit Ghana, uit Marokko, uit Vietnam, uit Indonesië of uit Syrie, het doet er niet toe. Wij koesteren de verschillen tussen mensen en tegelijkertijd willen we graag dat al die verschillende mensen met elkaar samen leven en samen werken.’

[tabs]

[tab title=”Ook elders in Nederland was het Nationaal Integratiediner 2014 een succes”]

– In het FC Twente stadion De Grolsch Veste in Enschede zaten meer dan 250 mensen met elkaar aan tafel.

– In Tilburg konden 200 gasten in het Verbeeten Instituut proeven van nationale gerechten uit Turkije, India, Marokko, Suriname en Nederland.

– Gegeten en gedanst werd ook door zeker 100 deelnemers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. [/tab]

[/tabs]

Op alle locaties was één gevoel algemeen: dat doen we volgend jaar weer! Een datum is er ook al: donderdag 8 oktober 2015. Voor meer informatie zie: www.nationaalintegratiediner.nl/

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.