Nacht van de Vluchteling nu ook in Noord-Brabant

Nacht van de Vluchteling 2019

De Nacht van de Vluchteling breidt verder uit met een Brabantse editie. In 2020 komt Stichting Vluchteling met een nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven. Lopers die meedoen, zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de elfde keer, dit keer in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni. 

De lopers leggen een parcours van 40 kilometer af. Vanuit Rotterdam wordt gelopen naar Den Haag, vanuit Utrecht naar Amersfoort, vanuit Amsterdam naar Haarlem en vanuit Nijmegen naar Arnhem. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen dus de volgende ochtend. Voor wie wil meedoen, maar geen 40 kilometer wil of kan lopen, zijn er die zaterdag op alle locaties ook avondlopen van 10 en 20 kilometer, ook in Tilburg. 

‘Keimooie’ nieuwe editie 

Vaste supporters Melissa Drost, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Art Rooijakkers:  ‘Ik ben geboren in Geldrop, studeerde in Tilburg en ook al woon ik nu in Amsterdam, ik voel me een Brabander. En dus vind ik het keimooi dat er dit jaar voor het eerst een Brabantse editie van de Nacht van de Vluchteling komt.’

Afgelopen juni werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door een recordaantal van 5700 lopers.

Inschrijven? De inschrijving voor alle routes en afstanden is al open via www.nachtvandevluchteling.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.