Nacht van de Vluchteling groeit verder met editie Kamp Westerbork

Nacht van de Vluchteling 2019

De officiële inschrijving voor de Nacht van de Vluchteling 2019 is van start gegaan. Het nationale evenement dat plaatsvindt in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni vindt dit jaar voor de 10de keer plaats.

Een indrukwekkende sponsorloop van 10, 20 en 40 kilometer met duizenden lopers in het holst van de nacht over bijzondere routes.

Ruim 68 miljoen mensen op de vlucht

Aandacht vragen voor miljoenen vluchtelingen die wereldwijd van huis en haard verdreven zijn en zoveel mogelijk geld ophalen om hen te helpen, dat is het doel van de Nacht van de Vluchteling. Momenteel zijn ruim 68 miljoen mensen in de wereld op de vlucht. Veruit de meeste van hen worden ‘in de regio’ opgevangen. Maar vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Stichting Vluchteling biedt noodhulp om het leven van deze mensen te verbeteren.

Van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen

Loop middenin de nacht 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem, van Utrecht naar Amersfoort, en van Nijmegen naar Arnhem. Of kies voor de extra routes van 10 en 20 kilometer in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar is er ook een exclusieve 40 kilometer-route opgenomen van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen. Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork werd gebouwd en de eerste vluchtelingen er binnenkwamen.

Met de exclusieve editie van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen willen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork samen aandacht vragen voor vluchtelingen in de jaren dertig van de vorige eeuw. En het gure klimaat dat destijds resulteerde in een nachtmerrie, onder andere omdat de mensen wegkeken van wat er aan de hand was. Maar ook de overeenkomsten met 2019, een tijd waarin vluchtelingen het opnieuw voor hun kiezen krijgen.

Meelopen, sponsoren of supporten? Bezoek dan nachtvandevluchteling.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.