Nacht van de Bijbel in gesprek met Sanne Wallis de Vries en Jan Paternotte

Nacht van de Bijbel

Voelt Sanne Wallis de Vries zich de barmhartige Samaritaan?

Op vrijdagavond 20 november zijn Sanne Wallis de Vries en Jan Paternotte te gast bij de Nacht van de Bijbel in de Thomaskerk in Amsterdam. Zij vertellen tijdens deze avond of en hoe de Bijbel hun leven beïnvloedt en hun keuzen bepaalt, op basis van een specifieke Bijbeltekst.

In hoeverre identificeert Wallis de Vries zich met de barmhartige Samaritaan en op welke manier past de apostel Paulus in het leven van Paternotte? Naast Wallis de Vries en Paternotte schuiven ook Paul Visser en Janny van der Molen aan met hun Bijbelverhaal. De avond wordt geleid door Wilfred Scholten en Evert Jan de Weijer.

Nacht van de Bijbel

De jaarlijks terugkerende Nacht van de Bijbel is gericht op zingeving en inspiratie, waarbij de vraag wordt gesteld op welke manier de Bijbel het leven van de gastsprekers beïnvloedt. De sprekers worden ieder jaar gekozen op basis van hun betrokkenheid bij het huidige landelijke maatschappelijke debat. Dit jaar zijn de sprekers gekozen om hun rol in het vluchtelingendebat, de nieuwe koers in de Amsterdamse politiek, de ontwikkelingen in de Protestantse Kerk en de samenkomst van de vele wereldreligies in Nederland. De gastheren zijn Wilfred Scholten, journalist bij NCRV, en Evert Jan der Weijer, predikant in de Thomaskerk; zij voeren het gesprek met de vier gasten. De sprekers zijn dit jaarcabaretière Sanne Wallis de Vries, fractievoorzitter D66 Amsterdam Jan Paternotte, dominee van de Noorderkerk in Amsterdam Paul Visser en schrijfster Janny van der Molen.

Meer informatie?

De Nacht van de Bijbel wordt georganiseerd door Thomas Open, onderdeel van de Thomaskerk in Amsterdam-Zuid. De Nacht is toegankelijk voor iedereen. Entreekaarten en verdere informatie zijn te vinden op www.thomasopen.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.