My Kitchen is Your Kitchen met Mounir Toub: a celebration of the Arabic kitchen

My Kitchen is Your Kitchen: The Arabic Edition

Van hummus tot za’atar en van rozenwater tot amandelkoekjes: de Arabische keuken is rijk aan uiteenlopende geuren, kleuren en smaken. Op zaterdag 7 september zet De Tropen-chef Hans Ribbens dan ook samen met 24 Kitchen’s Mounir Toub de Arabische cultuur in de spotlights tijdens My Kitchen is Your Kitchen: The Arabic Edition.

In De Tropen aan het Amsterdamse Oosterpark presenteren zij samen een 5-gangen walking dinner; een op en top Bourgondische avond met goede muziek, een boel gezelligheid en heerlijke Arabische gerechten. De prijs? €39,95 per persoon inclusief welkomstcocktail en vijfgangen walking-dinner.

Mounir Toub: liefde voor de Arabische keuken

Na het cum laude afronden van de koksopleiding in Eindhoven doceerde Mounir Toub aan het Summa College (voorheen ROC Eindhoven). Daarna begon hij aan zijn carrière als tv-kok en was hij te zien in 24 Kitchen’s Grenzeloos Koken, Kook mee met MAX bij Omroep MAX en Kitchen Impossible op Net5, waar hij samen met meesterkok Robert Kranenborg acht deelnemers klaarstoomde voor een carrière in de horeca.

In 2017 begon hij zijn eigen tv-show, Mounirs’ Marokko, waar hij op de motor door Marokko reisde en kijkers kennis liet maken met de Marokkaanse cultuur en keuken. Dit programma is inmiddels afgelopen, maar online kun je nog altijd de afleveringen bekijken. Mounirs liefde voor de Arabische keuken is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel hij van diverse meesterchefs veel heeft geleerd, blijft zijn moeder zijn allergrootste kookidool: ‘Ik zag door haar al vroeg in dat je met eenvoudige, goed bereide gerechten mensen gelukkig maakt.’ 

Humor en Arabische beats

De presentatie van de MKIYK-avond is op zaterdag 7 september in handen van food-lover en komiek Howard Komproe. Per gang vraagt hij op eigen humoristische wijze de beide chefs de kleren van het lijf, zodat jij precies weet wat je eet en waar de gerechten door geïnspireerd zijn. De muziek is uiteraard ook geregeld: DJ Mike Risk en Kenny Mixen staan achter de draaitafels en zorgen voor een Arabische beat. Zo geniet jij de hele avond van lekker eten én top muziek!

My Kitchen is Your Kitchen: The Arabic Edition

  • Wat? Arabic edition; vijfgangen walking-dinner + welkomstcocktail 
  • Wanneer? Zaterdag 7 september van 19:00 tot 00:00 uur
  • Prijs? 39,95 euro excl. servicekosten
  • Waar? De Tropen, Mauritskade 64, Amsterdam
  • Chefs: Mounir Toub en De Tropen-chef Hans Ribbens
  • Presentatie: Howard Komproe
  • Muziek: Mike Risk & Kenny Mixen

My Kitchen is Your Kitchen is een concept waarbij Tropen-chef Hans Ribbens ieder seizoen een gast-chef uitnodigt. Gezamenlijk verzorgen zij een spicy avond waarbij de multiculturele keuken centraal staat – in lijn met de veelheid aan culturen in en rondom De Tropen en het Koninklijk Instituut.

De Tropen is een cultureel buurthuis gevestigd in het hart van Amsterdam-Oost, grenzend aan het Oosterpark en is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.  Deze not-for-profit organisatie zet zich in voor innovatieve en praktische oplossingen in lage- en middeninkomens landen. Denk aan het verbeteren van gezondheidszorg en het aanjagen van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen.

Aanschuiven? Kijk voor meer informatie op amsterdamdetropen.nl. Reserveren kan via deze link.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.