Het museum van Kenny B: muziek en herinneringen aan Suriname

Kenny B

Tot en met 20 augustus is een wachtruimte op perron 10/11 van station Arnhem speciaal omgebouwd tot het museum van Kenny B. In zijn museum zijn diverse muziekinstrumenten uit de hele wereld te zien. En een aantal bijzondere objecten uit Suriname. Onder andere houtsnijwerk, een apinti en fluiten van de Kari’na.

MUSEUM VAN

In het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde worden maar liefst 375.000 objecten met grote zorgvuldigheid beheerd. Om meer van deze verborgen schatten te delen met het publiek, worden er tot en met 4 oktober wachtruimtes op stations door het hele land omgebouwd tot mini museum. Deze maand is het de beurt aan Kenny B.

MUSEUM VAN Kenny B

Het MUSEUM VAN Kenny B geeft een kijkje in de internationale muziekcultuur en in Kenny B’s Surinaamse roots. Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek. In het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde ging de zanger op zoek naar zijn favoriete objecten om tentoon te stellen. Wat hem herbij het meeste opviel, was dat mensen overal ter wereld, ondanks de verschillen, van hetzelfde blij worden. Namelijk van muziek en dans. In het museum van Kenny B vind je verschillende bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld en objecten die hem herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

Meer mini musea

Na het MUSEUM VAN Kenny B reist dit project verder met het MUSEUM VAN Soufiane Touzani (24 augustus t/m 24 september in Utrecht) en Filemon Wesselink (28 september t/m 22 oktober in Zwolle). De reis eindigt in het Tropenmuseum, waar vanaf 25 oktober het MUSEUM VAN Yvette van Boven is te zien.

Meer weten? Hierbij een trailer van het project van Kenny B.

Afbeelding: Kenny B in het depot © Sacha de Boer.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.