Muscat Festival in Oman

Tussen 16 januari 2020 en 15 februari 2020 vindt in de hoofdstad van Oman de twintigste editie van het Muscat festival plaats. Het festival, dat elk jaar door een kleine 100.000 mensen wordt bezocht, biedt een gevarieerd programma met activiteiten op het gebied van onder meer sport, mode, cultuur & tradities en entertainment.

Het eerste Muscat Festival werd in 1998 georganiseerd. Destijds met als belangrijkste reden om de lokale kinderen tijdens de schoolvakantie te amuseren. De afgelopen decennia is het festival echter uitgegroeid tot een groots jaarlijks evenement dat een groot aantal bezoekers trekt.

Lokale tradities

Het Muscat Festival is tegenwoordig het meest populaire evenement van Oman dat druk wordt bezocht door lokale Omani’s, maar evenzeer door toeristen. Dat is niet vreemd, want het festival vindt plaats in januari en februari, populaire maanden voor een vakantie in Oman. Het festival is bijzonder in zijn soort, omdat het de lokale tradities hoog in het vaandel heeft staan. Bezoekers krijgen de kans om te genieten van traditionele muziek, te proeven van allerlei lokale lekkernijen en de oprechte gastvrijheid van de lokale bevolking te ervaren.

Het Muscat Festival wordt verspreid over diverse locaties gehouden, waaronder het Amerat Park, het Al Naseem Park en het Al Madina Auditorium in Qurum.

Podium voor diverse culturen

Tijdens het Muscat Festival krijgen bezoekers van over de hele wereld de mogelijkheid om te genieten van de cultuur, artistieke tradities en feestelijke evenementen die Oman rijk is. En het is ook een unieke kans om samen te zijn met de lokale bevolking en persoonlijk te ervaren hoe gastvrij de Omani’s zijn en met hoeveel trots zij hun geschiedenis en tradities in ere houden.

Maar de muzikale optredens, het traditionele handwerk en de lokale cuisine uit Oman zijn niet het enige dat het festival biedt. Er wordt ook een podium gegeven aan kunstenaars, muzikanten en folklore uit andere landen. Hierdoor brengt het festival mensen echt samen en laat het alle bezoekers kennismaken met diverse culturen.

Voor meer informatie over het Muscat Festival: en.muscat-festival.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.