MudRaise voor slachtoffers van moderne slavernij

IJM Mudraise

Meer dan honderd mensen nemen 23 juni deel aan de eerste IJM MudRaise. Tijdens de zogenoemde Obstacle Run in Biddinghuizen gaan de deelnemers letterlijk door de modder om aandacht te vragen voor moderne slavernij en om fondsen te werven voor International Justice Mission, s’werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij.

Deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 3, 6 of 9 kilometer. Voor kinderen is er een speciale kids run van 600 meter. Naast individuele deelname, kunnen belangstellenden zich ook inschrijven als team.

Rennen voor slachtoffers van moderne slavernij

Bij aanmelding kiezen deelnemers om de MudRaise te rennen voor een specifieke cliënt van IJM. Ze rennen voor eerder bevrijde slachtoffers uit gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie of misbruik voor cyberseks. Deze bevrijde slachtoffers staan voor de miljoenen mensen die nu nog worden uitgebuit, mishandeld en verkracht. Per deelnemer is het streven om Doel is een bedrag van 3300 euro te werven, wat gelijk staat aan de kosten van een reddingsoperatie.

Germen Wever doet samen met zijn dochter Annelie mee aan de MudRaise: ‘Wij vinden dat we iets moeten doen tegen moderne slavernij. Met name de kinderen in slavernij raken ons erg. Kinderen worden op jonge leeftijd onder druk gezet en misbruikt. Dit moet stoppen. Niets doen is geen optie, daarom doen wij mee aan de Mudraise.’

Ghana

Ook Will Lathrop, directeur van IJM Ghana neemt op 23 juni deel aan de MudRaise. Hij wil andere deelnemers met persoonlijke verhalen uit het veld stimuleren door de modder te gaan. IJM vecht in Ghana tegen de uitbuiting van kinderen die op Lake Volta als slaaf werken in de visindustrie. Sinds 2015 bevrijdde IJM Ghana 110 jongetjes – van wie de jongste 4 jaar oud – uit de slavernij. Meer dan veertig verdachten werden gearresteerd. IJM helpt openbaar aanklagers bij de rechtszaak tegen hen.

Slaven bestrijden en daders berechten

IJM heeft zeventien veldkantoren in 10 verschillende landen. Doel in deze landen, zoals India, De Filipijnen en Cambodja, is slaven te bevrijden en op te vangen, daders te laten berechten en samenlevingen structureel te veranderen. IJM richt zich hierin op het veranderen van rechtssystemen, zodat de armen worden beschermd door de wetten in hun land en daders van mensenhandel niet langer ongestraft hun misdaden kunnen begaan.

In Nederland werkt het team van IJM aan bewustwording, fondsenwerving en belangenbehartiging. Met de IJM MudRaise wil IJM nog meer belangstellenden en donateurs betrekken in de strijd tegen slavernij.

Je kunt je nog aanmelden! Meer over de MudRaise is te vinden op www.mudraise.nl. Meer informatie over IJM, vind je op www.ijmnl.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.