MixMax Brasil best bezochte tentoonstelling van Tropenmuseum Junior ooit

MixMax Brasil

De doe-tentoonstelling MixMax Brasil is deze maand voor het laatst te zien: na twee-en-een-half jaar sluit de tentoonstelling op 8 maart 2015. MixMax Brasil is nu al de best bezochte tentoonstelling van Tropenmuseum Junior ooit. Tot nu toe was dat de tentoonstelling Ster in de Stad (2006-2009) over Bombay. MixMax Brasil loopt daar 15% op vooruit: het eindtotaal zal naar verwachting rond de 95.000 liggen.

Laatste kans bezoek aan MixMax Brasil

Nog tot en met 8 maart 2015 kunnen kinderen zich samen met hun ouders onderdompelen in de Braziliaanse sferen van MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior. In deze doe-tentoonstelling nemen Braziliaanse museummedewerkers jong en oud mee op een feestelijke ontdekkingstocht door een kleurrijke kunstenaarswijk. Langs een spannend mangrovebos met wiebelende loopplanken komen bezoekers terecht in een vrolijke Braziliaanse wereld met een flessengrot, zeeterras en een remixlounge waar een eigen muziekclip gemaakt kan worden.

Zilveren Griffel en IDCA award

Bij de tentoonstelling MixMax Brasil hoort het boek De Slipper van Maria Bonita. Dit boek werd in 2013 bekroond met een Zilveren Griffel. Ook viel de tentoonstelling in 2013 twee keer in de prijzen voor de international design & communication awards (IDCA); zilver voor het beste tentoonstellingsontwerp en brons voor het beste publieksprogramma.

Data en tijden

Tropenmuseum Junior bevindt zich in het Tropenmuseum en is elke zaterdag en zondag geopend. In de voorjaarsvakantie (14 februari t/m 1 maart) is Tropenmuseum Junior elke dag geopend. Voor de actuele tijden van de programma’s kijk op www.tropenmuseumjunior.nl. Reserveren is raadzaam via 020 568 8300 of reserveren@tropenmuseum.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.