MEGA mozaïek puzzel midden in de Lichthal van het Tropenmuseum

MEGA mozaiek in Tropenmuseum © www.ruimtesinbeeld.nl

In het Tropenmuseum kan de hele maand augustus meegepuzzeld worden aan een MEGA mozaïek. Midden in de Lichthal van het museum ontstaat een kleurrijk patroon van achtpuntige sterren, zoals ook te zien is in paleizen en moskeeën in Marokko. Deze megapuzzel kan maar liefst 100 vierkante meter worden. Wie krijgt hem af?

En nog meer mozaïek

De doe-tentoonstelling ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior is in de zomervakantie elke dag geopend voor iedereen vanaf 6 jaar. Ga aan de slag met mozaiek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Het programma start om 12.00, 12.30, 13.00 en 14.30 uur. Reserveren kan via tropenmuseumjunior.nl.

Op zondag 21 augustus wordt in het Tropenmuseum een workshop mozaïek tekenen gegeven (vanaf 12 jaar). Onder begeleiding van wiskundige Goossen Karssenberg wordt een zevenster getekend. Reserveren is aan te raden.

Elke dinsdag, donderdag en zondag in de zomervakantie mogen kinderen vanaf 4 jaar een eigen glasmozaïek maken die na afloop mee naar huis mag.

Meer weten over mozaïeken in het Tropenmuseum deze zomer? Voor het gehele zomervakantie programma zie tropenmuseum.nl/zomervakantie-2016. Om te reserveren voor de workshop mozaïek tekenen op 21 augustus, ga naar tropenmuseumjunior.nl.

Afbeelding: MEGA mozaïek in Tropenmuseum © www.ruimtesinbeeld.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.