MC Collignon The Conscious Collection | voorjaar/zomer 2017

MC Collignon The Conscious Collection S/S17

The Conscious Collection van Monique Collignon voelt als een aangename wandeling langs de boulevard. Het is een kleurrijke collectie, uitbundig maar toch ingetogen, geschikt voor alle zomerse festiviteiten. De verschillende stijlen passen perfect bij elkaar.

De collectie bestaat uit sierlijk wijdvallende broeken en gedetailleerde tops, deux pièces en hier en daar een bloemenprint. De fit benadrukt de vrouwelijke lijnen en de sterke persoonlijkheid van de vrouw.

Empowering

[pullquote]“MC Collignon staat voor empowering in de breedste zin van het woord. Door op deze manier te werken en collecties te maken, creëren we aandacht voor mens en milieu op alle vlakken.[/pullquote]MC Collignon heeft een duidelijke visie: Empowering Women. Een gevoel van gratie en zelfvertrouwen bij vrouwen aanwakkeren, een positieve aanmoediging voor de toekomst, dat is waar de collectie vanuit gaat. ‘MC Collignon staat niet alleen voor Empowering Women maar voor ‘Empowering’ in de breedste zin van het woord. Door op deze manier te werken en collecties te maken, creëren we aandacht voor mens en milieu op alle vlakken. Consumenten dragen bij aan een beter en schoner milieu door ‘een Collignon’ te dragen’, aldus de ontwerpster.

Eco-vriendelijk

De meerderheid van The Conscious Collection is gemaakt met stoffen die eco-vriendelijk worden geproduceerd, met respect voor mens en milieu. Want hoe duurzamer we omgaan met onze aarde, hoe langer we kunnen genieten van de diversiteit van onze wereld.

De stoffen zijn gemaakt van plastic flessen. Waste2Wear is een duurzaam en maatschappelijk verantwoorde onderneming met groene oplossingen voor de textielindustrie. Door plastic flessen te recyclen, worden hoogwaardige stoffen geproduceerd met het karakter van onder andere zijde of crêpe. En die worden in deze kledinglijn verwerkt.

Plastic flessen en handgeweven stoffen uit gerecycled plastic

Zowel de jurk als de sjaal uit de linkerafbeelding hieronder, met zelf ontworpen bloemenprint, is gemaakt van Waste2Wear. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien PET flessen (halve liters). Leuk detail: in ieder item staat hoeveel plastic flessen er zijn gebruikt.

Er is deze collectie voor het eerst gebruik gemaakt van handgeweven stoffen uit gerecycled plastic. Een voorbeeld is de jurk rechts uit de afbeelding hieronder. Ook een initiatief van Waste2Wear, met als missie Indiase vrouwen uit de armoede te helpen en plastic uit het milieu te halen.

 

Meer weten over deze duurzame kledinglijn? Bezoek dan www.moniquecollignon.com. Weten hoe wast2Wear precies werkt? Surf dan naar hun site!

MC Collignon The Conscious Collection voor voorjaar en zomer 2017 start met een verkoopprijs van € 79,- en bevindt zich daarmee in het midden- en hoogsegment van designerkleding.

Credits: ArtWork Edskea of ArtWork | Fotograaf Jeroen Snijders.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.