Mauritius: helderblauwe zee, prachtige natuur en vriendelijke bevolking

Mauritius

Uitgestrekte witte zandstranden, helderblauwe zee, kleurrijke onderwaterwereld, prachtige natuur en vriendelijke bevolking maken Mauritius een bestemming om in je hart te sluiten. Het paradijselijk eiland in de turquoise wateren van de Indische Oceaan met pittoreske dorpjes en diverse bevolking is het bezoeken waard!

Paradijselijke stranden

‘Mauritius is eerst gemaakt, daarna pas de hemel; de hemel is geschapen naar het voorbeeld van Mauritius,’ zo citeerde de Amerikaanse schrijver Mark Twain een eilandbewoner in 1896. Ruim 200 jaar later is het eiland nog even paradijselijk. De parelwitte stranden met wuivende palmbomen nodigen uit om dagenlang te relaxen. Neem zo nu en dan een verkoelende duik in het kristalheldere water en zie de zon in de zee zakken. Een dagtocht maken naar de omliggende, onbewoonde eilanden is een absolute aanrader. 

Zipline door een canyon

Mauritius is eveneens een perfecte bestemming voor reizigers die hun vakantie liever actief doorbrengen. Duikers bewonderen de prachtige koraalriffen en zien schildpadden, haaien en kleurrijke vissen voorbij zwemmen. Op het helderblauwe water kunnen sportievelingen waterskiën, kajakken of windsurfen. Wandel door het Black River Gorges National Park, mountainbike over het eiland of zipline door een canyon.

Overnachten

Money to spend? Een tip is het Maradiva Villas Resort & Spa, dat door de World Travel Awards uitgeroepen is tot ‘s werelds beste luxe Villa Beach Resort. Nip samen van een cocktail, word in de watten gelegd in de prachtige spa en laat je onderdompelen in luxe.

Wist je dat Mauritius in de 25e editie van de World Travel Awards is verkozen tot de meest romantische bestemming ter wereld? 

Afreizen naar Mauritius? Bezoek www.tourism-mauritius.mu voor meer informatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.