Mauritius: een tropische vakantie voor het hele gezin

Het tropische eiland Mauritius is een fantastische bestemming voor het hele gezin. Met slechts twee of drie uur tijdsverschil zitten ook de allerkleinsten snel weer in hun eigen ritme. Giftige spinnen, slangen of schorpioenen leven er niet, dus kinderen kunnen lekker vrijuit spelen. En dan is er ook nog eens ontzettend veel te beleven!

Zandkastelen bouwen

Met parelwitte stranden en helderblauwe zee is Mauritius een echte bounty-bestemming. Ouders komen helemaal tot rust, terwijl hun kroost zich vermaakt met zandkastelen bouwen en spelen in het water. De kust wordt op veel plekken omgeven door een rif, waar de golven van de Indische Oceaan op afbreken. Dit zorgt voor ondiep en rustig water, waar kinderen heerlijk in kunnen spetteren.

Voor de nodige gezelligheid, muziek en eetkraampjes langs het strand ga je in het weekend naar Flic en Flac. Op het prachtige strand van de populaire badplaats Le Morne zit je heerlijk in de schaduw van ontelbaar veel palmbomen. Het schone water en de vele faciliteiten van Trou aux Biches maakt dit strand in het noordwesten één van de fijnste van het eiland.

Op avontuur in Chamarel

De bijzonder zevenkleurige heuvels van Charamel zijn een absolute must-see. De maanachtige duinen van mineraalrijk vulkanisch zand kleuren roze, groen, steenrood, oranje, paars en grijs. Neem ook kijkje bij de spectaculaire Chamarel-watervallen, die vlakbij liggen. Het water stort hier wel honderd meter naar beneden.

In het museum The Curious Corner of Chamarel is niets wat het lijkt. Hier maken kinderen kennis met optische illusies. Los puzzels op, bezoek unieke ruimtes en maak de grappigste foto’s.

Bewonder de onderwaterwereld

Met schitterende koraalriffen en bijzondere vissoorten is snorkelen in Mauritius een ervaring om nooit te vergeten. Begroet de kleurrijke vissen gelijk vanaf het strand of maak een korte boottocht om de mooiste plekken te bereiken. Hier kun je op zoek naar (ongevaarlijke) haaien, zeeschildpadden, murenes, roggen en heel veel andere vissen. Voor jongere kinderen is een tocht met een glasbodemboot fantastisch. Zo kunnen ook de kleintjes de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen.

Als Tarzan en Jane in Casela World of Adventures

Voor avontuurlijke kinderen is een dagje in het Casela Nature Park een droom die uitkomt. Hier heb je al zoevend aan de langste zipline van Mauritius een schitterend uitzicht over de weelderige natuur. Wandel over touwbruggen, abseil van rotsen af en slinger als een echte Tarzan en Jane aan een koord.

Met het gezin naar Mauritius? Bezoek dan www.tourism-mauritius.mu/nl voor meer informatie.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.