Manifestatie #SAFEPASSAGE op Museumplein Amsterdam

#Safepassage

Op zaterdag 27 februari worden er door heel Europa burgerinitiatieven georganiseerd voor een veilige doortocht voor vluchtelingen. #Safepassage vraagt hiermee aan Europese autoriteiten om een legale en veilige doortocht mogelijk te maken voor iedereen die bescherming zoekt. Amsterdam is één van de meer dan 100 steden in 22 landen waar komende zaterdag iets georganiseerd wordt.

Sprekers van Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, ReInform, Stichting Bootvluchteling, Because We Carry en Loket Leros staan op het programma. Ook komt de gevluchte Syrische fotojournalist Mohammad Abdulazez zijn persoonlijke verhaal vertellen. Na de speeches volgt er een mars voor de rechten van vluchtelingen.

Solidariteitsactie

De manifestatie sluit af met een solidariteitsactie: de deelnemers zullen massaal papieren bootjes met persoonlijke wensen te water laten in de vijver van het Museumplein en selfies maken met kartonnen bordjes met hashtag #safepassage en deze op social media verspreiden.

#Safepassage

De actie staat voor veilige en wettelijke routes voor vluchtelingen, bescherming voor alle vluchtelingen tijdens hun volledige reis door Europa en open grenzen binnen de Schengen-zone. Ook staat #Safepassage voor hoge normen in opvang en asiel in alle Europese landen, geen afbreuk aan de rechten van asielzoekers en vluchtelingen – en daarmee waarborgen dat zij hun bezittingen mogen behouden – en onmiddellijke gezinshereniging en stabiliteit garanderen wat. verblijfsrecht betreft.

Meer informatie?

Volg dan de evenementspagina op Facebook van #Safepassage Amsterdam. Ook als je graag aanwezig wilt zijn.

Afbeelding: Lifelinesyria.ca.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.