Malawi, thuis in alle windstreken

Malawi

Een land met invloeden uit alle windstreken, dát is Malawi. Je rekent op wildlife en krijgt ongerepte stranden, drijvende dorpen, theeplantages, adventure, bergen en hooglanden op de koop toe. En een ongekende onderwaterwereld. 

Magie uit het oosten

Naast het imponerende Malawimeer, waarover je later meer leest, is een bezoek aan het kleinere Chilwameer in Oost-Malawi zeer de moeite waard. De lokale bevolking leeft hier nog hetzelfde als hun voorouders. De woningen staan op palen of drijven op het meer, waarin een overvloed aan vis te vinden is. Watervogels vliegen af en aan en zijn op de oevers te spotten. In de waterrijke savannegebieden waan je je haast in het zuiden van Azië.

Nalatenschap uit het noorden

In het zuiden van Malawi vind je de bergreus Mount Mulanje en het mysterieuze Zomba Plateau. Het is de droom van iedere actieve reiziger om te hiken door het oerbos, overdekt door een deken van mist en met de mysterieuze geluiden van exotische dieren. De bijna buitenaardse schoonheid van het noordelijke Niyika Plateau doet je wellicht denken aan de Schotse Hooglanden. Maar dan met een heerlijke tropische temperatuur. Het was dan ook de Schot David Livingstone die zich tot de grote ontdekker van Afrika kroonde.

Malawi

Zwoele stranden uit het westen

Een game drive in alle vroegte en in de middag op een zandstrand genieten van een verkwikkende Malawiaanse Gin Tonic? Dat kan alleen in Malawi. Het 560 km lange en 75 km brede Lake Malawi is omzoomd door prachtige zandstranden. Het kristalheldere water en de indrukwekkende onderwaterwereld zijn een paradijs voor menig reiziger. Het echte Afrika-gevoel met een vleugje Caribbean.

Onderwaterwereld van het zuiden

Lake Malawi staat gerant voor prachtige zeil- en kajaktochten. Duiken en snorkelen in het Malawimeer staat op menige ‘bucketlist’. Nergens ter wereld vind je een meer met zo’n gevarieerd en veel onderscheiden waterleven als hier. Met ruim 800 kleurrijke vissoorten – meer dan die van Europa en Noord-Amerika bij elkaar – kan je je de lange vliegreis naar het Great Barrier Reef gerust besparen!

Voor meer reisinformatie over Malawi, bezoek www.visitmalawi.mw.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.