Louis van Gaal in Rwanda tijdens de Kwita Izina

‘Indongozi’, wat leider betekent, is de naam die Louis van Gaal aan de babygorilla heeft gegeven tijdens de Kwita Izina-ceremonie op 6 september jongstleden. Van Gaal bemachtigde deze Rwanda-reis op de veiling van het Cure for Cancer gala 2019.

De babygorilla van Van Gaal was een van de 25 kleintjes die een naam kreeg tijdens Kwita Izina waar ook supermodel Naomi Campbell aanwezig was. Een jaarlijkse ceremonie om de aandacht te vestigen op deze bijzondere dieren en het beschermingsprogramma voor de berggorilla’s in Rwanda. De namen worden gegeven, zodat rangers en onderzoekers de gorilla’s en hun families daarna goed kunnen monitoren. De laatste cijfers laten zien dat de gorillapopulatie met 23 procent is gegroeid sinds 2010 naar 604 exemplaren.

De naam die Van Gaal gaf, gehuld in traditionele kleding, staat symbool voor het nieuwe Rwanda waar sinds juli 1994 vrede is. Hij noemde in zijn speech de transformatie en de veerkracht die Rwanda en de Rwandese bevolking heeft laten zien onder leiding van president Kagame.

Bezoek aan Nyungwe National Park

Louis van Gaal maakte tijdens zijn week in Rwanda samen met een ranger ook kennis met het Nyungwe National Park en de chimpansees die er leven. Dit prachtige park in het zuidwesten van Rwanda is het oudste regenwoud van Afrika en kent een enorme biodiversiteit. Daarnaast ontmoette de oud-voetbaltrainer lokale voetballers wat liet zien dat hij nog altijd een grote fanbase heeft.

Net als Van Gaal naar Rwanda? Bezoek dan www.visitrwanda.com voor meer informatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.