Loi Krathong Sai, het Thaise lichtfestival

Loi Krathong Sai

Wellicht heb je de mooie beelden weleens voorbij zien komen, duizenden brandende kaarsen op een rivier in Thailand. ‘Loi Krathong Sai’, het Thaise lichtfestival, vindt dit jaar van 3 tot 7 november plaats.

Tijdens Loi Krathong Sai wordt Boeddha geëerd. Duizenden mensen komen samen en hopen dat hun wensen in vervulling gaan. Door middel van zelfgemaakte vlotjes van bananenbladeren, ook wel Krathongs, worden brandende kaarsen vanaf de oever van de Ping rivier los gelaten. Wensen gaan in vervulling als de kaarsen nog branden op het moment dat deze uit het zicht verdwijnen.

Tak provincie

Op doorreis naar Noord Thailand? Dan is de Tak provincie – dat op de route ligt naar Noord Thailand – een mooie plek om Loi Krathong Sai mee te maken. Tijdens het lichtfestival, dat al 700 jaar oud is, kijk je er naar een spectaculaire optocht en culturele optredens. Daarnaast kun je er proeven van lokale delicatessen.

Loi Krathong Sai Lai Prathip Pan Duang

Thamonwan Charoenwongpisit, directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), Tak Office, verwelkomt samen met de lokale bevolking bezoekers met het Loi Krathong Sai Lai Prathip Pan Duang, een gebruik waarbij kokosnoten en Krathongs samen over de Ping rivier drijven in een met kaarsen verlichte ketting. Door dit te doen vragen ze om vergiffenis aan de Godin van het water, Phra Mae Khonkha.

Indrukwekkend Loi Krathong Sai bijwonen? Surf dan voor meer informatie naar www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.