De leukste foodfestivals in culinair Canada

Niagara Falls Icewine Festival

Canada is op het moment niet alleen interessant voor Amerikanen die erheen willen migreren. Ook voor ons als toerist is er wat in het weidse land te zoeken. Naast overweldigende natuur biedt culinair Canada namelijk ook een breed scala aan overheerlijke lokale streekgerechten en producten. Van populaire favorieten zoals maple syrup tot minder bekende lekkernijen als icewine. De Canadese keuken is een mix van de Engelse keuken, de Franse keuken en de keuken van de First Nations. Daarnaast heeft de keuken invloeden vanuit Zuid-, Midden- en Oost-Europa, Azië en de Caraïben. Het hele jaar door worden er door het hele land tal van gezellige food- en wijnfestivals georganiseerd. Hierbij de leukste van de komende maanden.

Niagara Falls Icewine Festival

Niagara Falls in Ontario wordt in januari 2017 voor drie weekenden omgetoverd tot een winter wonderland tijdens het Niagara Falls Icewine Festival. Tal van evenementen worden georganiseerd om een van Canada’s meest geliefde producten te vieren: Ontario Icewine. Van een Icewine gala tot het roosteren van Icewine marshmallows. En van de bekende wijnroute tot tal van buitenactiviteiten; dit festival dat volledig in het teken staat van wijn is het perfecte winterse feestje voor wijnliefhebbers!

Dine Out Vancouver

Tijdens het grootste food festival van Vancouver, Dine Out Vancouver, kun je 17 dagen lang, van 17 januari tot en met 4 februari, genieten van de lekkerste gerechten bij tal van restaurants en tijdens culinaire evenementen. Honderden restaurants in de stad doen mee aan het festival en bieden speciale menu’s aan met meerdere gangen voor $20, $30 of $40. De perfecte gelegenheid om de verschillende restaurants te ontdekken. Van hippe, internationale eetcafés tot luxe sterrenrestaurants.

Toronto Winterlicious

Toronto is een culinaire wereldstad die iedereen een keer zou moeten ervaren. Het Winterlicious Festival is het leukste culinaire evenement van Toronto en de perfecte kans om de diverse restaurants van de stad te ontdekken. Van 27 januari tot en met 9 februari kun je bij meer dan 200 restaurants in de stad genieten van speciale driegangen menu’s. Daarbij zijn er tal van culinaire evenementen door de hele stad te vinden, zoals kooklessen, demonstraties, proeverijen en dinnershows.

Voor meer informatie over culinair Canada, bezoek de website www.welkomincanada.nl.

Afbeelding: Niagara Falls Icewine Festival.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.