Landelijke infodag vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Zaterdag 22 november slaan 28 vrijwilligersorganisaties de handen in Utrecht ineen om Nederland te informeren over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Op deze dag is het mogelijk informatieve presentaties te volgen, deel te nemen aan inspirerende workshops en te praten met oud-vrijwilligers.

Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland is een zeer waardevolle ervaring. Je doet een unieke ervaring op voor het leven en levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van vele hulpbehoevende projecten. Op deze dag kom je o.a. alles te weten over welke soorten projecten er zijn, waar je op moet letten wat betreft gezondheid, wat het verschil is tussen de verschillende organisaties en hoe je je voorbereidt.

Alle vrijwilligersorganisaties zijn aanwezig met meer dan 100 vrijwilligersprojecten wereldwijd.

Informatiedag Vrijwilligerswerk in het buitenland in het kort

– Informatiemarkt met 28 organisaties voor voorlichting over het doen van vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden (eventueel gecombineerd met een reis); inloop tussen 11:00 en 16:00 uur

– 16 verschillende presentaties; eerste drie presentaties starten om 11:30 uur; laatste drie presentaties starten om 15:15 uur

– 2 workshops (om 14:30 uur en om 15:15 uur)

– Oud-vrijwilligers Vragenvuur: het publiek stelt vragen aan oud-vrijwilligers. Stel je eigen vragen of luister mee naar de antwoorden op vragen van anderen. Om 10:50 uur en om 16:00 uur.

– Verwacht aantal bezoekers: 500

Het volledige programma aan presentaties en een overzicht van de aanwezige organisaties is te vinden op www.wereldwijzer.nl/vrijwilligersdag Via die pagina verlopen ook de (gratis) aanmeldingen voor de voorlichtingsdag.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.