Ladies Night in Museum Volkenkunde

Ladies Night in Museum Volkenkunde

Zaterdag 14 november vindt, na acht succesvolle edities, de jaarlijkse Ladies Night in Museum Volkenkunde plaats. Een avondvullend programma, geheel in het teken van ‘geluk’. Heerlijke drankjes en hapjes, creatieve workshops, ‘Een Rondje Geluk’ door het museum, een openhartig interview met Marije de Jong, hoofdredacteur van het magazine Happinez, en een markt vol spulletjes waar iedere vrouw blij van wordt. De avond wordt afgesloten met een Happy Hour in het Museumcafé. Kortom, een gelukzalig avondje ‘ladies only’!

Geluksbrengers

Wie zaterdagavond Museum Volkenkunde binnenstapt, wordt allereerst door de ‘dames’ van The Weekend Girls getrakteerd op een heerlijk geluksdrankje. Daarna is het kiezen geblazen. Zo kunnen bezoeksters op pad voor een ‘Een Rondje Geluk’ door het museum: een speedrondleiding langs alle voorwerpen in het museum die iets met ‘geluk’ te maken hebben. Of samen met conservator Francine Brinkgreve mee naar de tentoonstelling GRRR…MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD. Een bonte stoet dieren trekken daar aan het oog voorbij. Dieren als statussymbolen, voorspellers én geluksbrengers. Natuurlijk kunnen de dames ook gelijk zelf aan de slag tijdens een van de vele workshops. Dromenvangers, gelukspoppetjes, -armbandjes en -buideltjes brengen allemaal vast nog veel meer geluk, indien zelfgemaakt!

Mindful shoppen

Rennen, vliegen, piekeren en ‘s nachts wakker liggen, daar word je niet gelukkig van. Mindfulness is een populaire training om beter te leren omgaan met de uitdagingen van het leven, zodat er ruimte komt om meer te genieten. Maar wat is het nu precies? Een interactieve lezing biedt uitkomst. Nieuwsgierig hoe je mindful blijft met een drukke baan als hoofdredacteur van het gerenommeerde magazine Happinez? Luister en stel vragen tijdens een openhartig interview met Marije de Jong. En dan natuurlijk even lekker shoppen. Een markt vol met gelukbrengende items, zoals chocola, mooie accessoires en prachtige shawls. De Night sluit af met -hoe kan het ook anders- een Happy Hour in het Museumcafé. Een avondje ‘feel good’ in Volkenkunde: daar word je gelukkig van!

Meer informatie

Datum: zaterdag 14 november 2015
Tijd: 18.00u-23.00u
Entree: €17,50 p.p.

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden, 088 0042800, www.volkenkunde.nl, info@volkenkunde.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.